Olvass vissza pár korábbi hozzászólást, mert sok okos dolgot írtak már mások is.
Asszem Hmuda írta először, hogy neki a Royal Sloop a kedvenc hajója, mert gyors és fordulékony, könnyen lehet vele a csatákban cselezni, amolyan Mátrix-féle golyókikerülős-lövöldözős módon:))
Csatlakozom hozzá. Szerintem is az egyik legjobb hajó tengeri csatára. Nem tudod kihasználni a Galleon-ok ember-kapacitását, ha mire odaérsz a felét lelövi az ellen. Ha felszereled minden extrával, amiből mind jól jön ha megvan, pl. a Triple Hammock vagy mi(három soros függőágy), akkor több ember fér fel a hajódra. Mindig az döntse el, hogy mennyit lősz az ellenfél hajójára, hogy mire akarod használni, mert, ha utánna még kell neked, akkor felesleges lelőni róla minden árbócot, mert csak meg kell majd javítattni:))
Ha sok rajta az ember, akkor először míg messze vagy, használd a normál ágyúgolyót, aztán mikor közel vagy válts át kartács-ra (NUM3), mert az arra jó. A NUM1 a láncos golyó, ami a vitorlát rongálja, ezzel lassítja az ellen hajóját. Én nem szoktam sokat cicózni vele, ha kevesebb ember van rajta, de még ha 1,5-szeres túlerő van akkor sem, mert hamar le lehet nyomni kardozásba őket (ez sajnos csak nehezebb fokozatban ill. öregebb karaktereknél nehezebb)