• Kata
    Várost úgy foglalsz el, hogy először érdemes felmérni, mekkora erőd van előtte, ill. hány fekete pötty van mellette a térképen - az jelzi a helyőrség erősségét. Ha simán beengednek a városba, az azt jelenti, hogy még nem utálnak annyira, hogy rádlőjenek. Viszont ilyenkor a város előtt hajózgatva a space-szel lövöldözhetsz a városra (ez egy kicsit csökkenti a helyőrség számát is, úgy 10-20 lövésenként), aztán ekkor már ha nekimész a városnak, akkor nem enged be, új opciókat kínál fel: megtámadod a várost, besurransz, vagy mész tovább. Ha megtámadod, akkor egy körökre osztott kis stratégiai rész jön, ami aranyos, és elég jól lehet kombinálni. A besurranásnál meg hasonló van, mint amikor a börtönből szöksz meg. Én ez utóbbit mondjuk nem szoktam használni, mindig nyíltan letúrom a várost, nem cicózok. :)

A márkit - van valami hülye neve - ugyanúgy többször el kell kapni, és ad egy-egy térkép részletet. Az alapján lehet majd megtámadni. Dél-amerikai indiánok őrzik, aztán bent a városban már csak a fickót kell kemény párbajban legyőzni, a végén jó kis mozi van.

4 eltűnt rokon van, ahhoz meg azt a másik bárót, vagy kit kell mindig elkapkodni, és legyőzni. Ő is mindig ad egy térképrészletet. Az alapján meg majd sorban megtalálod mindet.

Minden kalóz ellenfelednek vannak elásott kincsei, azaz összesen 9. Kocsmákban vehetsz hozzájuk térképrészleteket. Én meg pont az elveszett városokról nem tudok semmit, az nekem 0.

Mindig a nő kézmozdulattal jelez a tánclépés előtt, annak megfelelő gombot kell lenyomni. Persze, van amikor egyszerre több lépés is szorosan követi egymást. Van két vehető tárgy, amik segítenek a táncban: a gép először egy, majd kettő elbakizott lépést helyesen csinál helyetted. De a harmadikat már akkor is jól kell lépned, különben ugyanúgy csetleni-botlani fog.