• PiszkosFred
    A kalózok vagy indiánok támadásaival - illetve azokra való felbújtással - az adott város helyőrségének a számát lehet leredukálni. Ha sikeres a támadás, sajnos a szajrét is elviszik - főleg a kalózok - ha nem, akkor ránk vár e nemes feladat ;] Elfoglalás esetén célszerű a közeli indián vagy kalóz központot felkeresni, és megkérni őket hogy támadjanak.

Lehet kapni a kormányzó leányzóktól (sikeres tánc esetén) vagy a kocsmai kalandortól speciális tágyakat, amelyek alapján az indiánok a te oldaladon harcolnak majd. Illetve ez kellene hogy történjen, de nem tapasztaltam ilyet én sem.

Erőd nélküli várostól picit messze kell partot érni, és onnan sétálni, ha meg akarod támadni. Ha van erődje, csak lőjj rá párszor - space - akkor mérgesek lesznek és nem fognak beengedni, ekkor választható már a támadás hajóval is. (igaz mindkét esetben csak szárazföldi ostrom van) Ha elég nagy a túlerőd, akkor nem is lesz harc, csak a parancsokkal kell kardoznod - így volt ez az alapjátékban is.

Settlement-ket nem lehet megtámadni, csak városokat, és strongholdokat. A settlementeket elvileg fel lehet "fejleszteni", de még nem jöttem rá konkrétan hogyan - illetve nem si próbálkoztam vele. Elvileg az új kormányzó a gazdaságot lendíti fel, a "seregutánpótlás" a helyőrséget, de hogy egy telepből hogy lesz város, nemtudom. Lehet nincs is rá lehetőség, kitudja, majd oda kell figyelni és kiderül ;]

Város elfoglalása, és új kormányzó kinevezése számomra is homályos. Mármint a menete az oké, de a feltételét nem értem. Elvileg angy túlerő kellett régebben (erre ellenpélda, hogy volt 1 fős helyőrség a kard után c64en, de akkro sem engedte), de most picit talán könnyebb. Erre példa, hogy tegnap 10 emberrel voltam csak pluszban, és nekimentem Tortugának - hiába kedvenc városom, kellett a legénységnek, mert a bicska már a torkomon volt ;] - és az ostrom után engedte a leváltást. Lehet hogy számolja vagy figyeli a game, hogy a harcokban mennyien vesznek oda, és mennyien maradnak a városban? Mindenesetre furcsa. Sikeres lerohanás esetén a városvédők teljesen lemorzsolódnak - a maradék elfut pánikolva ;] - ez lehet magyarázat. De Tortuga esetében nem öltem le mindenkit, mert szerencsém volt, és gyorsabb volt bejutni a kapuhoz mint leállni harcolni. Sz'al vannak meg kérdőjelek, de nembaj, ahogy az NBA reklámok szajkózzák: "I Love This Game" ;]