\"Porból lettünk, porrá leszünk\"
-
Szia LittleL!
Keress rá Google-ban a CyberSky szóra, és letöltheted a demó-verzióját a programnak. Egyszerû kezelni, és szinte mindent tud, amit kell. Én is ezt használom, nagyon pontosan be lehet vele lőni a rektaszcenziós, meg deklinációs koordinátákat. Szinte profi a program. És be lehet állítani Budapestet is központnak, így mindig azt mutatja neked, amit éppen látnod kellene az égbolton. Több ezer csillag adatait találod meg benne, meg planetáris ködöket, nyílt halmazokat, meg mindent, ami kell. Tényleg csak ajánlani tudom. Ha nem találod, akkor elküldhetem az én verziómat nekem mail-ben. De asszem a CSILLAGASZ.AT lapon le lehet tölteni. Van távcsöved? Itt egy egyserû természetfigyelő binokulárra gondolok. Én egy 10X50-essel kezdtem. Kb. 10.000 Ft egy ilyen használtan, és ezzel rengeteg dolgot láthatsz már. Pl: a Jupiter négy holdját is! Emlékszem, hogy mennyire megörültem neki, amikor először megpillantottam! Felejthetetlen, az biztos. A mostani 127/1200-al meg egy más világba csöppenek. A 20mm-es Barium okkulárral hihetetlen dolgokat találni az égen! A Szaturnusz gyûrûje penge élesen látszik, a Jupiteren különálló felhősávok. Bár ehhez már inkább a 10-es Barium-ot használok. Ezt nem szeretem annyira, mert nekem túl sötét képet ad. De Hold ebben is csodálatos látvány! Jövő hónapban meglesz a Super Plössl 6.3-as, meg a 4 mm-es Ortho. Na azok ám az igazi Planet Killer okulárok!!! :DD Kíváncsi vagyok már nagyon rá... Még 15 nap...