ibogldrc.jpg


  • Trunks
    #43805
    Szerintem tipikus hozzáállás, hogy az ember mindenben szabályosságot keres, a teljesen nyilvánvalóan véletlen dolgokat tekintve is (lásd hova fog esni legközelebb a rulettgolyó). A lebonyolítás sajátossága, hogy a jobbik csapat előnyét jelentősen lecsökkenti (semlegesen helyszínen rendezett egy meccses döntő). Ezért bár a legtöbben azt gondolják a jobbik csapat fog nyerni, igazából rettentő kicsi dolgok eldönthetik az egész meccset. Lehet keresni a hibákat meg a hiányosságokat, de be kell látni, hogy nem feltétlen ezen múlik, hogy ki nyer. Lásd a genoai borzasztó első negyed óra még hónapokkal ezelőtt. Jól ki is kaptunk a végén. Ha abból az egy meccsből indul ki az ember, azt gondolhatná, hogy egyértelműen a Genoa a jobbik csapat, közben ha játszunk velük 100 meccset idegenben, mondjuk 10-szer nyernek.

    Nem akarom azt mondani ezzel, hogy a Real mindenképp gyengébb, mint mi, viszont egy meccs alapján ne ítéljük meg a csapat egész évben nyújtott teljesítményét. Az első félidő egyértelműen a miénk volt, első vészelyes helyzetüket berúgták. A második játékrészt igen rosszul kezdtük, de Casemiro hozott egy rossz döntést és rárúgta onnan, ahonnan túl sűrűn nem lőne gólt, rohadt pechesen megpattant a labda és bement. Igen, onnan rosszul reagált a csapat, és rögtön kapott még egyet. Ettől függetlenül soha nem tudjuk meg mi lett volna, ha nincs ez a peches jelenet. Lehet csak volt egy kisebb hullámvölgye a csapatnak, ahogy az első félidő első negyed órája a miénk volt.

    A másik ami zavar, hogy a média annyira meglovagolja ezt a "Juve mindig elveszti a döntőket, a Real meg megnyeri". Egyrészt nem mindegy ki ellen van a döntő (pl. Valencia, Leverkusen). Elmúlt négy évben két döntőt elvesztettünk mi, kettőt az Atleti. Kik voltak az ellenfelek? Háromszor a Real, egyszer a Barca. Ha bármikor mi játszunk az Atleticóval, a két csapat közül az egyik tuti nyert volna. Ráadásul hogy vesztett kétszer Simeone csapata? Egyszer a hosszabbításban egyenlített a Real, egyszer pedig 11-esekkel. Ennél szorosabban nehéz kikapni. Megint csak visszajutottunk oda, hogy apróságok döntenek meg a szerencse. Egyszer megfordul és behúzzuk.