Olyan játékokról sírjál ide, amit nem méltán értékelt az akkori világ!
  • PiszkosFred
    #272
    Az akkori c64es jatekok nepszeruseget le lehetett merni - egy bizonyos szintig - hogy az akkori ket ujsagban, cov és 576, megjelent e roluk cikk (akar 10 oldal, akar 10 sor) vagy nem. A kozel 270 elozo 64es felsorolas 90%a ki volt vesezve valamelyik media lapjain. Nem volt mas valasztasod, net hianyaban azt probaltad meg beszerezni, amirol olvastal. (honnan tudtad volna egyebkent hogy mi jelent meg? ezek ujsagok elso oldalon a hirekben lattad elore, hogy mi var rad es mar csorgott a nyalad mire fel evre ra megszerezted)

    Nepszeru lehetett ugyis egy jatek 64en, hogy az adott kozosseg (lakotelep, iskola osztalytarsak stb) egy forrasbol kapta a jatekokat, igy nem nagyon volt valasztek. Ilyenkor mindenki Decathlonozott, vagy BAT-ozott, csak hogy ket vegletett emlitsek. Jo persze, voltak kazettakuldo szolgalatok, amire valogatni is lehetett, de csupa-csupa olyan jatekkal ismetcsak, amelyekrol az ujsagok irtak. Kesobb persze, ahoyg a pcnel is kialakult kesobb ugyanugy, jottek a programok dogivel. A floppy elerhetove valt, es igy mar nem kellett kazettaznod es utantoltogetni, vegre jatszhattal egy-egy jatekkal. De megintcsak mivel? Ugyanazokkal, amelyekrol olvastal. Elvira, BardsTale, IronLord, Turrican, ZakMcCracken, Fish! és még sorolhatnám az akkori lemezes slágerek. De ezek nem elfeledett játékok. Ezeket mindenki ismeri, látja mindenki a hozzászólásokból. Az pedig megint más lapra tartozik, hogy ki hány éves. Sok ember már eleve pcn kezdte, és igy fogalma nincs egy-egy őskori, ám mégis korszakalkotó játékról. De ezzel nincs is baj, mi sem láttuk játszani az Aranycsapatot, így csak azt tudjuk róluk amit a tévében látunk, nagyapáink elmeséltek vagy lexikonban olvastunk.

    Egy szó mint száz, 64es játékok kapcsán elfeledett, és jogtalanul mellőzött játékról írni nagyon nehéz. Nem lehetetlen, de azt lássa be mindenki, hogy kicsiny kis hazánkban a játékok 90%a azonos volt minden társaságban...