Ezernyi dolog, amit csak az Amerikai filmekből tudhatsz meg.
  • Hunnenkoenig
    Csak most bukkantam erre ra :-)

#36 "hivja ezt a számot: 555

minden tel szám ezzel kezdodik...

de tényleg ez miért van igy? :)"

Azert, mert amerikaban nincs 555-ös körzetszam, igy biztosan nem mondanak be olyan szamot, ami valoban letezik, es hülye emberek nem zaklatjak a szam tulajdonosat, valamint senki nem jelentheti fel öket, mert orszag vilag tudtara adtak.

Van egyebkent valahol a neten egy oldal, ami ezzel a temaval foglalkozik es különbözö kriteriumok kivalasztasa alapjan az oldal general egy forgatokönyvet ilyen klisekböl. Sajna nem tudom mar a cimet...

Egyebkent sok ilyen dolog azert jött letre, mert a valosagot bemutatni tul hosszadalmas lenne, vagy mert igy jobban nez ki.

Epp a napokban voltam egy filmforgatason (ismet), ahol ket auto összeütközött.

Az egyik beleszaladt orral a masik oldalaba. A rendezö felnyittatta annak a kocsinak a motorhaztetöjet, amibe beleszaladtak (az OLDALABA), egyszerüen csak azert, mert jol nezett ki.

A amsik kocsinal jobban el lehetett volna kepzelni, hogy felpattant a motorhazteteje, de mivel a kamera olyan szögben allt, hogy az ugysem latszodott volna, ezert kellett a masiknak felnyitni :-)))

Igy megy ez a filmezesnel. Nem a logika a mervado, hanem a kep összhatasa. Ilyen egyszerü es ezen nem is kell csodalkozni, hisz a filmek a kepek alatal kommunikalnak.
    Ha valosagot akarok nezni, akkor dokumentum filmet nezek.

Na jovan, ez most egy kicsit kioktatosra sikeredett, bar nem annak szantam, de talan nehany fiatal maskepp latja ezaltal a dolgokat :-)