Amit a filmekbõl tudhatsz meg.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LittleL
És még adja is a dumát, hogy:

"most nem megy olyan jól, mert a vonat ráz."

A sok profi szakács meg elájul az ámulattól. DDD

Ja...
És ha egy terrorista csoport megtámad egy vonatot, akkor
a szakácsnak kutya kötelessége, hogy
egy bárddal szembeszegüljön a terroristákkal. D

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

RelakS
Egy vonat étkezdéjébe egy utas simán besétálhat, és fõzõcskézhet (sztívün szegál: száguldó erõd)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Egyik legnagyobb kedvencem :
Ha a fõhõs a negatív hõssel harcol, és a fõhõs nyerõ helyzetbe került valahogy (pl nála van az egyetlen pisztoly egy utolsó tölténnyel) akkor inkább eldobja az t a pisztolyt, hogy megverekedjen a gonosszal.

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

LittleL
Vonatok:

V1: Ha villamos vontatás van egy vasúútvonalon, de a fõhõsnek a vonat tetején kell verekednie akkor :
1./ nem árt neki a 25 000 Volt.

V2: / Azon a szakaszon ahol Õ éppen verekszik nincs is felsõvezeték de ettõl a villamos mozdony még örömmel húzza a vonatot .

V3:Ha egy 1920-ban játszódó filmben vonat is van, akkor olyan mozdony húzza amit csak 1940-tõl gyártottak.
(evita)

V4: Ha a síneken téblábolsz és jön a vonat, akkor dudálással jelzi, hogy nem teccik neki, hogy ott vagy, de ettõl még nyugodtan áthajt rajtad, vagy az autódon, és sohasem fog megállni.
(végképp eltörölni, kék villám, halálos iramban...)

V5: Ha elszabadul egy vonat, akkor mindig szembe jön vele egy üzemanyagot szállító tehervonat, és felrobban.
(Száguldó erõd)

V6: Ha atombombát kell átcsempészni egész Európán, akkor legésszerûbb azt vonattal vinni.
Mert azt nem tudják megállítani.
(halálvonat, v.v. ilyesmi)

V7: Ha hirtelen rükvercbe teszed a metró-mozdonyt, akkor az kisíklik, és keresztbe kasul pörög/gurul az alagútban.
(pénzvonat)

V8: Western vonatokon mindig van egy olyan nyitott oldalú kocsi, amin a gengszterek menet közben kényelmesen beugrálhatnak.

V9: Minden western vonatot megtámadnak a banditák/indiánok.

V10: Ha meghal a vonat vezetõje, akkor a vonat örökmozgóvá válik, és egész Amerikán keresztül kell vonatoznia, hogy a végén valami tengerben/homokkupacban/pályaudvarban landoljon.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

LittleL
Szükség esetén bárki el tud vezetgetni egy nagyobb nemzetközi céget, különösen titkárnõk és kifutófiúk (persze valaki másnak álcázva). Sõt, az addig a csõd szélén tántorgó céget napok alatt fel is tudják virágoztatni néhány egyszerû, de zseniális ötlet segítségével.

(Pl. Májkül Dzséj Foksz., vagy Melání Grifisssz)

LittleL
- A rendõrfõnök /a polgármester /az iskolaigazgató jellemzõen NÉGER! Mondom ööö... afroamerikai.

-Méghozzá egy ötvenes, õszülõ, pocakos, tudálékos kockafejû köcsög. De ha néger, akkor biztosak lehetünk benne, hogy csak kockafejû, de semmiképpen sem korrupt vagy netán gengszter.

-Ha netán (mégis) fehér a rendõrfõnök /a polgármester, akkor a gangstereknek dolgozik (amellett, hogy kockafejû köcsög, és folyton keresztbetesz hõsünknek az akadékoskodásával).

LittleL
A fõhõs, hogy megnentsen és/vagy elkapjon 1 fõ ártatlant/fõgonoszt, gondolkodás nélkül, csak úgy üldözés közben képes legyalulni és/vagy kiirtani egy egyébként ártatlan kisvárost.

LittleL
A polgármester az mindig csak a következõ választásokra gondolni képes önzõ hólyag, aki csak akkor hajlandó tudomást venni a város alatt kitörõ vulkánról/városra lecsapó hurrikénról/stb., amikor már negyvenezer halott van.

Ugyanekkor a várost verejtékével megmentõ magányos hõsnek mindig van egy 4 usque 10 éves gyereke, aki pont a katasztrófa centrumában kolbászol.

LittleL
Igen, és még a szabadidejükben is abban a nevetséges
pizsama ruhákban mászkálnak. D

RelakSfromhome
A jövõben az ûrhajósok pizsamát fognak viselni kevés színnel, az viszont jó feltünõ lesz.

A jövõben az ûrhajósok ünnepi öltözéke az elõbb említett pizsama aranycsíkkal, esetleg nõi dressz-nek/tógának átvarrva (Piccard-nak volt asszem ilyenje)

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

LittleL
Igen igen.
A mozdonyvezetõ mindig jelzi a dudával, hogy nem tetszik neki, hogy a síneken téblábolsz,
de akkor sem áll meg ha átgázol a kocsidon. D

Arra jöttem rá hogy a nagyobb jármûveknek (pl vonat, busz, teherautó, villamos, metró, stb.) nincs vezetõjük, aki baj esetén lefékezzen, van viszont beépitett kürtmechanizmusuk, ha valaki a sinekre/útra kerülne, azt figyelmeztesse, hogy mindjárt elüti.

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

LittleL
Die hard 2 , Rulez, tényleg így volt.

" Ha elfogy a tárad, eldobod" : pl: Desperado

RelakSfromhome
Ha automata pisztojod van, akkor mindig van kéznél egy teli tár, nem kell egyszer sem a tárat golyónként megtöltened

Ha kifogyott a tárad, dobjad el, majd veszel másikat.

ha elkobzol egy képpityót, és a tár kék szikszalaggal van rögzítve minimum egy másik tárhoz, akkor sürgõsen keress olyat, amin piros szikszalag van, mert ez utõbbi az éleslõszer, az elõbbi csak vaktöltény.

Ha vaktölténnyel lövöldözik két banda egymásra, senkinek sem tünik fel, hogy nem röpködnek az izzó lövedékek, nem pattog a vakolat, nem porzik a hó, nem találnak el semmit és senkit. (Die Hard 2)

Vadnyugaton ha lõsz egyet, a golyó akkor is másodpercekig hallható suhogó hangot ad, ha történetesen nem a levegõbe, hanem egy másik fickóba lõttél.

A vadnyugaton nõket nem szokás lelõni, max akkor, ha ettõl drámai fordulatot vesz a történet.

A lézerlövedékeknek semmi hatásuk, amint kilépnek a képernyõrõl, legyen ez aprõ lézernyaláb, vagy hosszú lézersugár.

A lézersugárral MINDIG csak a kivánt területet vágod át, még akkor is, ha itt-ot kicsit lecövekelsz, mert irányt váltasz.

A robotok mozgása szögletes még akkor is, ha ez rendkívül bonyolult szervómotoros összhangot kiván meg testrészenként (robotzsaru: a kezei vízszintes és függõleges irányokban mozognak gyakorlatilag, még véletlenül sem az izületek körül).

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

LittleL
Az élet New Yorkban, és amerika vidékein:

-New Yorkban a fehérek öltönyben járnak és felhõkarcolókban dolgoznak, vagy kockás (kötekedõ loozerek kedvéért: négyzethálós) inget hordanak és taxisofõrök.

-A feketék mindig kapucnival a fejükön rohangálnak mocskos sikátorokban, embereket ölnek és narkót árulnak. Kivéve persze a fekete rendõröket, akik azért lettek rendõrök, hogy a fehér fõhõs helyett õket lõjék le az elsõ 5 percben.

-A feketék soha nem használnak forgótáras fegyvert.

-A rendõrök mindig forgótáras fegyvert használnak. Kritikus pillanatokban az újratöltéskor a lõszer szétgurul a padlón.

-Vidéken nem élnek szinesbõrûek. Kivéve, ha azok a helyi seriff hivatalban dolgoznak. De nem sokáig, mert úgy is lelövik õket.

-A vidékiek
..- erdõs területeken élnek favágók és közönségesek.
..- lapos területeken élnek farmerek és közönségesek.
..- havas területen élnek és semmi más dolguk, csak a kutyaszán verseny.

-A vidékiek MINDIG baseball sapkát viselnek, kivéve, ha texasban játszódik a történet, mert ott mindenki western kalapot hord.

-A vidékiek MINDIG tartanak a házukban vadászposkát.

-A vidékiek MINDIG kockás (négyzetrácsos) flanel inget hordanak.

LittleL
Vészhelyzetben eszünkbe jutnak
mesterünk/tanárunk/kiképzõõrmesterünk/apánk/anyánk/aranyhörcsögünk szavai CD minõségben,
aki az adott szituációra vonatkozóan közöl fontos bölcsességet. Ekkor teljesitményünk akár 400%-al is megnõhet, és garantáltan fordulatot vesznek az események a javunkra.

LittleL
ha valaki profi CIA ügynök (volt)az a CSALAGÚTBA is hihetetlen hidegvérrel és ügyességgel tudje irányítani a helikoptert miközben követ egy vonatot!!! ja és ha a hátsó rotor belekap a mennyezetbe, még azt is képes korrigálni, arról meg már nem is beszélek, amikor jön szembe egy másik vonat!
Mission impossible, de ez egyértelmû..

LittleL
Ha a telefont dühösen lecsapod, az egy másodpercen belül csörögni fog. Felkapod, beleordítasz egy káromkodást, az elõzõ beszélgetés folytatásaként - pedig már a fõnököd van a drót túlsó végén.

LittleL
A bedrótozott biztonsági emberek, csak úgy hallják a szöveget a füldugójukban, ha erõsen nyomják a mutatóujjukkal.

LittleL
Loál.

Ocean' eleven :

-A lézert minden körülmények között látni lehet (piros, neonosan fénylõt), segitve a behatolót munkájában.

-Dzsordzs Klooni mindent mindig egy nõért csinál. Ezt a nõt a film végén törvényszerûen megkapja és magáévá teszi.

-A Californiai egyetemen tárolnak olyan bombákat jól elérhetõ helyen, amelyek képesek egész városokat megbénitani.

-Természetesen az õrök egy 6 fõs társaságot (két néger, egy kinai, három fehér) egy 200 kilós már emlegetett bombával nem, de egy fiatal srácot (aki profi tolvaj) ki tudnak szúrni éjjel.

- Egy rendõrt pedig bármikor át lehet verni, hogy te is rendõr vagy, közben pedig kiszabadíthatod a legveszélyesebb ( Robbantós) bûnözõket is könnyedén.

LittleL
az ilyen antiutópisztikus filmekben mint a mad max, vagy a menekülés LA-ból, sosem okoz problémát mondjuk gyertyát,
vagy gumibelsõt szerezni a kocsihoz,
bár gyárakat és üzleteket nem nagyon látni.
a töltények és a fegyverek is termelõdnek, vagy lesznek maguktól,
hogy az élelmiszerrõl ne is beszéljünk.
a sivatag közepén mindenki jóltáplált és üde!!
ezeken a helyeken az emberek nem járnak vécére, mer budit sehol se látni,
viszont fogorvos mindenhol van, mer senkinek se hiányoznak a fogai,
ez egyébként a vadnyugatra is igaz.

LittleL
A biztosítási ügynököket mindenki utálja, nem véletlenül, mivel szemüveges, nyálasképû, visszataszító alak mind.

LittleL
A van rendõrjelvényed, simán eltudod venni bárki kocsiját, még véletlenül sem küldenek el a pitsába, és hajtanak át rajtad...

LittleL
Ha benzin vagy lõszer felrobban, mindig van benne tüzijáték-petárda is.

LittleL
Ha a fõhõs mozgásképtelen, mert pl. lekötözték, de tud beszélni, akkor valami humoros halálnemet ígér a gonosznak, aki kiröhögi ezért
A film végén természetesen a fõhõs beváltja ígéretét.

LittleL
És a kínai fõgonosz fellelhetõségi helyei minden esetben:

a, kínai étterem
b, mosoda
c, fürdõ/masszázsszalon

LittleL
Király

RelakSfromhome
Amit sajnálok az a Voy-ból a Tuvix, mert nem láttam :( Akkor még le sem szartam a treket, valahol a Voy 6. évad végén tetszett meg :)

Guest
Jah, transzport közben megmurdálódott a transzporter, és Siskoék bekerültek Bashir holoprogramjába. :)
RelakSfromhome
Huhh, az mellik volt? Amikor az állomás lehalt, mert néhány minta bekerült a computer-be?

Guest
#773: Hát ez az, a replikátor NEM transzportermintát tárol, az sokkal pontosabb. Lásd pl. DS9 - Our Man Bashir
I.C.ram
Ráadásul féléven belül 2* adták le.
I.C.ram
Régi startrekeket tökre szerettem, az újak már nagyon szarok, fõleg a star trek ûrbázisos.
Eye-scream
Ezt már anno akkor is oltári baromságnak tartottam, a hajón terrawattokkal dobálóznak és nincs eneria a replikátor mûködésére....

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Ryleh
Viszont a pali-cápakiller föállásban-na az nem semmi akrobatikát nyomatott a vizben...konkluzio:Megfelelö gyakorlással a 14 m-es cápetit is meg lehet lovagolni....
+ a fekábol kiömlött kb 200 l vér,de utána belelött a cápiba-ja ö azért lö jol mert SZAKÁCS...

CSAk nézd és félj ! az a lényeg !
NE gondolkozz sokat !

Ryleh
"Jo" ez a Háborgo szarság a tv2-n.....viz alatt is minden elektromos vacakPl:neonvilágitás,kapcsoloszekrények,sûtö!! mûxik.......hmmmmmm...most meg + 1 kábellel amiszintén mûxik kinyirtak 1 cápát..:((((((

RelakSfromhome
Miért? Ugyanúgy mûködnek. Áttranszportálsz egy répát, a replikátornak megadod a répa transzportermintáját, és voila, szilvalé ... akarom mondani répapüré ...

Guest
#769: A transzporter sokkal "pontosabb" a replikátorhoz képest. ;)
RelakS
Ezt már valami linken olvastam =)

I.C.ram
Nem teljesen ON, de Star Trekes :)

10. Hangos ajtók.
Nem tudsz megtenni három lépést a csillaghajón, hogy ne suhogna rád egy ajtó. A munkahelyemen automata csúszóajtók vannak. Teljesen csendesek. Ha ezek az ajtók minden alkalommal felsziszegnének, mikor valaki átmegy rajtuk, havonta legalább egyszer bekattanna valaki a könyvelésen és õrjöngõ lövöldözésbe kezdene. Bocs Scotty, de az IEEE visszavonja a tagságodat, amíg el nem sajátítod a WD-40 használatát.

9. A Föderáció.
Ez a szervezet a frászt hozza rám. Egy bolygónyi kormány, amely mindent irányít és megszûntette a pénzt. Egy bolygóméretû adóhivatal. Jó, persze, ez klassznak tûnik, ha egy föderációs csillaghajón száguldozol, de kíváncsi vagyok, hogy érez errõl az a fickó, aki egy föderációs kukásautót vezet?

És mindenkinek azokat a spandex egyenruhákat kell viselnie. Egy fontos tény: egy rakás emberrõl inkább nem akarod tudni, hogyan néznek ki spandexben. Akár fizetnél is, hogy ne lásd õket így. Már ha nem lenne megszûntetve a pénz, ugye.

Szóval szívás.

8.A polaritás felcserélése.
Geordi, az ég szerelmére, a fenének kell mindennek megváltoztatni a polaritását! Alkalmanként mûködhet, de általában csak tönkreteszi a dolgokat. Biztos forrásból tudom, hogy a 12-es csillagbázis technikusai utálják a dolgot. Akárhányszor megérkezik hozzájuk az Enterprise a 10.000 órás felülvizsgálatra, az egész rohadt hajót végig kell túrniuk a javítások miatt. „Mi történt a hármas raktár vécéjével?” „Hát, eltömõdött a lefolyó, és Geordi úgy gondolta, hogy megjavul, ha felcseréli a polaritást.”

Scotty szegényes olajozási gyakorlata és Geordi átkozott polaritásfelcserélõ trükkjei mellett csoda, hogy az Enterprise nem robban atomjaira, valahányszor gázt adnak neki.

7. Biztonsági övek.
Oké, tudom, ez elkoptatott, de gondoljátok, hogy az elsõ alkalom után, mikor egy fickó egy robbanás miatt a navigációs pulttól startolva legalább nyolc lábbal repült el a kapitány feje fölött, nem volt valaki, aki megszólalt, hogy „Tudjátok, akár fel is találhatnánk valami futurisztikus visszatartó eszközt, hogy megakadályozzuk ezt.” Jó, persze, csináltak valami ilyesmit a második Enterprise-on (az elsõ felrobbant a szegényes olajozás miatt), de mi volt ez? Valami kemény mûanyag, ami a combodon záródott. Fogadni mernék, hogy REMEK érzés lehet a kanyaroknál. „Hé, nézzétek! A lábrudak mûködtek! Ott repül Kirk törzse!”

6. Nincs biztosíték.
Minden alkalommal, valahányszor egy túlfeszültséghullám végigfut az Enterprise-on, az állomások és konzolok szikrazuhatag kíséretében robbannak fel, és áthajítják Picard feje fölött a biztonsági öv nélküli kezelõjüket. Ha rá tudnánk venni Geordit, hogy legalább egy pillanatra függessze fel a polaritás felcserélgetését, elküldhetnénk bevásárolni a legközelebbi csillaghajó-alkatrész boltba, hogy vegyen pár biztosítékot. És ha már bevásárol, megállhatna valami intergalaktikus IKEÁ-ban is, hogy vegyen pár széket a híd személyzetének. Ha már egy biztosíték nélküli robbanékony konzol elõtt töltöm a napomat, legalább hadd üljek le.

5. Bizottság irányít.
Itt a különbség a Star Trek és a múlt év legjobb scifi sorozata között:

Star Trek:

Picard: „Élesítsék a fotontorpedókat!”
Riker: „Kapitány! Biztos abban, hogy ez bölcs dolog?”
Troi: „Kapitány! Ellentétes érzelmeket észlelek ezzel kapcsolatban! És úgy tûnik, ön félõs.”
Wesley: „Kapitány, én csak egy idegesítõ kölök vagyok, de gondoltam közbeszólok én is.”
Worf: „Kapitány, nyomhatom én a gombot? Ettõl nagy tökös klingonnak érzem magam.”
Geordi: „Kapitány, azt hiszem elõbb fel kellene cserélnünk a polaritást.”
Picard: „Összezavarodtam. Azt hiszem, megyek a fülkémbe és töprengõen bámulok magam elé.”

Firefly:

Kapitány: „Lõjük le õket.”
Legénység tagja: „Biztos, hogy ez bölcs dolog?”
Kapitány: „Tudod, mi az a parancsnoki lánc? Az a lánc, AMIVEL ADDÍG VERLEK, amíg rá nem jössz, ki itt a parancsnok.”
Legénység tagja: „Értettem uram!”

4. Egy Star Trek rejtvény:
Kirk, Spock, McCoy és „Gomez zászlós” lesugarazódik egy bolygóra.
Melyikük nem tér vissza?

3. Technoblabla.
Múlt éjjel nem tudtam elindítani a kocsimat. Úgy oldottam meg a problémát, hogy felcseréltem a polaritást a kocsi akkumulátorán, és a mûholdvevõmön keresztül vezettem át a feszültséget. Az így keletkezõ szubûri plazma hasadást okozott a téridõ kontinuumban, ez kvantumalagút effektust eredményezett, amely feltöltötte a protonokat a hajtómûmagban, amitõl elindult a kocsim. Gyerekjáték, de tényleg. Kellemes mellékhatásként azóta ingyen bejön a Spice Channel is.

2. A holodekk.
Jó, persze, dögös meg minden. De komolyan azt hiszitek, hogy a népek Sherlock Holmes rejtélyeket és vadnyugati kocsmákat kreálnának rajtuk? Ugyan már, mindannyian tudjuk, mire használnák a holodekket. És azt is tudjuk, hogy mi lehet a legrohadtabb meló az Enterprise-on: tisztára súrolni a holodekket.

1. Az elsõdleges direktíva.
Micsoda marhaság? Emlékeztek, mikor Marvin a Marsi fel akarta robbantani a Földet, mert az zavarta a kilátását a Vénuszra? És arra, hogy Tapsi Hapsi ezt úgy akadályozta meg, hogy ellopta a Q36-os Ûrmodulátorát? Na, a Star Trek univerzumban Tapsi csak szenvedett volna. Valószínûleg egy spandexet viselõ Roseanne-hasonmásokkal teli szobában, egész nap rásuhogó ajtók között mászkálva. Maga lett volna a pokol. A nagy Bummig, legalábbis. A földet megrázó Bummig.
RelakSfromhome
"- Hiába vannak replikátorok a hajón, konyha akkor is kell, meg tûzhely."

1: DS9-bõl tudhatjuk, hogy a replikált kaja mûanyagízû a természetes cuccokból készült kajákhoz képest, mert túl bonyolult az elõállítása a molekulaszerkezeteknek (ez esetben hogy is állunk a transzporterekkel? :o) )
2: Neelix azért nyitott konyhát, mert a sütés-fõzés elvileg kevesebb energiát igényel, mint a replikátor

LittleL
-Jah, a horizont tényleg mindig arrafelé áll, esetleg +/- 20 fok.

- Az is feltûnt tényleg, hogy a kabinokban mindig a legnagyobb rend marad. Úúúúú

- Ha visszamannek az idõben, akkor abban az évben bukkannak fel, amikor a sorozat akkoriban játszódott.
Pl.:Kirk kapitány/ bálnavadászat a 88' körül
Tuvokék/ Doki holosugárzója, 1996 körül. Mer' egy -két év is sokat jelent.

- A különbözõ civilizációk, melyek több ezer fényévnyire vannak egymástól nagyjából azonos fejlettségi szinten vannak.

- Felderítõ úton az egyik hapsinak biztosan nyoma veszik, vagy megsebesül

- Ha ki kell kerülni valamit gyorsan akkor Janeway kapitány indig ezt az utasítást adja: "Béta 4 -es kikerülõ manõver".

- Hiába vannak replikátorok a hajón, konyha akkor is kell, meg tûzhely.

RelakS
Mégtöbb Star Trek:
Egy durva probléma megoldásán a fõtisztek dolgozzanak, véletlenül se osszák ki a tucatnyi alkalmazottnak, akik teammunkában esetleg hamarabb megoldanák.

Ha helyzet van, akkor a fõtisztek az esetek döntõ többségében olyanok, mint akit most húztak elõ a skatulyából

Az ûrhajókon mindig ugyan annyi az idõ, tartozzon bármely fajhoz.

Az ûrhajók ha találkoznak, mindig ugyan arra áll a horizontjuk

Az ûrhajók folyosójára foteleket kell helyezni.

A legdurvább ûrcsata után sem kell rendet rakni a kabinokban. Ott rend VAN!

Lehet akármennyi csecsebecséd, az áthelyezésnél egyetlen bõrönd elég.

Harcba olyan ûrhajót kell küldeni, amin egyébként civilek százai tartózkodnak, hátha nem lehet idõben kiüríteni.

Ha megsemmisül az ûrhajó, egyik életbenmaradt utas sem nyüszít, hogy mindene odalett.

A jövõben csak hatalmas hajókkal lehet csatázni, vadászok nem lesznek (kivétel: DS9, abban voltak valami szövetséges vadászok)

Az, hogy az úrhajón nem látunk mellékhelységet, egy dolog, el lehet rejteni. De hogy a kompokon sem!!!

Ha egy fegyverrel rálõsz valamire olyan erõvel, hogy az anyag eltûnik, mindig csak az fog megsemmisülni, amit meg akarsz semmisíteni, és nem egy bizonyos területen fog hatni (ST filmek: Rálõ az egyik klingon a másikra, az áldozat cakli-pakli eltûnik. ST6-ban vulkán luvnya rálõ egy fazéknyi tésztára, csak a fazék tûnik el)

LittleL

RelakSfromhome
Felderítõ útra a legértékesebb embereidet küldjed, mert Smith12 zászlós garantáltan megpurcan

Eye-scream
Ha egy állat mérgezõ, akkor elsõdleges életcélja, hogy megmarjon egy embert. Ez különösen így van, ha esetleg ráadásul laboratóriumi állat. Élelmet vagy búvóhelyet sosem keresnek maguknak, ehelyett ravaszul betörnek a házakba és megmarják a lakókat. Sosem menekülnek el, még félholtan, kifolyt szemmel lángoló testtel stb. is csak ölni akarnak.
Az óriáskígyóknak 8-10 ember lenyelése, csak egy könnyed reggelihez elég, és mérföldeken át ûzik prédájukat.
Ha egy kisgyereket 1 percnél tovább mutatnak önfeledt játék közben a film elején, akkor hamarosan valami nagyon borzasztó fog történni vele.
A laborokban sosem tenyésztenek ki életképtelen élõlényeket mûhiba következtében. A mûhibák minden esetben szuperképességekkel rendelkezõ szörnyeket produkálnak, amelyeknek legtöbbször egyetlen célja a gyilkolás.

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Eye-scream
Upsz sry, most látom :)

Eye-scream
Jah, és ráadásul az egész világ pontosan ismeri azt a könyvtárat és egybõl odatalál :D

Meg még kettõ:

A farkasok olyan okosak, hogy még a jégkorszak és az árhullám elõtt kiszöknek a ketrecükbõl és így azok elkerülik õket. Ezután több száz embert elengednek anélkül, hogy megtámadnák õket, hiszen õk csak a fõhõsöket akarják megenni, de õket is csak akkor mikor felmásznak egy hajóra.
A könyvtárban a könyveket elégetve lehet legkönnyebben hõhöz jutni. A fából készült székeket és polcokat semmi esetre sem szabad erre felhasználni, hanem hótaposót kell belõlük csinálni.

LittleL
a robotok túlérzékenyek a fényre

( felkapnak egy napszemüveget, T1, T2, T3 )