• Akitlosz
    "a jelenlegi meghatározások szerint nem minősülnek bolygónak. "

Ezek mik? Szerintem csak írnak össze-vissza a semmibe. Bolygó olyan égitest ami egy csillag körül kering és szubjektíven elég nagy méretű. Nekem ami 1000 km átmérőnél nagyobb az már bolygó. Mivel a legnagyobb kisbolygó alig több 800 km-nél.
    Plutót csak a sarlatánok nem tartják igazi bolygónak. Az hol van előírva, hogy egy bolgyó csak úgynevezett Föld típusú, vagy csak Jupiter típusú lehet? Sehol. Plutó típusú bolygók is vannak. Ráadásul a Plutó az egyetlen ismert kettősbolygó. Remélem megy már végre hozzá űrszonda a New Horizons.
    Cat meghatározása a bolygóra nem jó szerintem. Saját légkör nem lehet feltétel. Ilyen alapon a Merkur sem lenne bolygó, pedig a Merkur bolygó státuszát senki sem vitatja. Plutó kisebb mégis van saját légköre, és mégis vitatják bolygó státuszát a sarlatánok.

Életre alkalmasságról meg eléggé tudománytalan beszélni, ha nem teszitek hozzá, hogy a földihez hasonló életre gondoltok.
    Ugyanis jelenleg csak egyféle életet ismerünk, ezt a földit és nem tudjuk milyenek lehetnek még.
    Szerintem nem valószínű, hogy csak azért mert az emberi élethez feltétel a víz, meg az oxigén légkör attól még ez máshol is így van.
    Élet elméletileg épülhetne akár sziliciumra is, nem csak szénre, mint itt. Persze ugye megint a fogalmak. Mi az az élet?