a tema adott:)
-
greyloop #4467 A kazettás korszak az volt a szép. Emlékszem, hogy minden pénzem üres kazikra költöttem, majd a rádió előtt ücsörögtem akár hajnalig, hogy jófajta zenéket tudjak felvenni magamnak (a Juventusról Schulz műsorából, a Danubiusról Juniorék Hot mixéből, illetve a Cegléd Rádióról a Buborék című műsorból). Amikor megteltek a kazik egy üres Adidas cipős dobozban hurcolásztam magammal azokat az általános iskolába, majd a sulirádióban becsempésztem egyiket-másikat. Egyik legnagyobb élményem az volt, amikor a negyed órás szünetben mindössze egyetlen számot játszottam le, Dj Crack - Space people című acid ópuszát. Mondani sem kell mennyire szerettek érte. A zenéket a rádión, illetve pár tv csatornán (MCM, MTV) keresztül lehetett megismerni akkoriban, valamint személyesen a bulikban. A net még nem volt a topon 1996 környékén, főleg nem Magyarországon. Egymásnak másolgattuk a kazit, volt, hogy egy helyi dj másolt cdről kazira pénzért. Mostmár viszont nem győzöm kapkodni a fejem akkora mennyiségű megjelenés van minden stílusban naponta. Sajnos az ötletesség egy pár kivételtől eltekintve már kiveszett a mai zenékből, újraismétlődnek a már amúgy is újraismételt dolgok. Ebben nagy szerepe van annak is, hogy mostmár szinte tálcán kínálják nekünk a zenéket, már nem kell megfeszíteni magunkat, hogy megszerezzük azt a track-et, amit xy dj előző este xy klubban játszott. Ez van.