a tema adott:)
  • mageska
    Hát engem biztosan meg fogtok kövezni a történetem miatt de sebaj :)
    87 környékén 11 éves koromban hallottam meg életemben először Egy Depeche Mode számot, máig nem felejtem el a (More Than A Party című szám volt az) és rögtön éreztem, hogy ez a zene meghatározza a további zenei ízlésemet. A középiskolába már fekete bomberdzseki betétes Martens bakancs Levis 501 felnyírt "Dave haj" kombóban jártam, és Kraftwerk,Front242,Nitzer Ebb, és persze Mode zenék mentek a walkmenemben. Nem is volt sok barátom :D Egy két hasonló izléstelenségű emberrel barátkoztam csak, szerencsére az egyik osztálytársam is Mode őrült volt így, másolgattuk a kazettákat friss szerzeményeket egymásnak amiket a Metronóm-ban szereztük be a zsebpénzünkből. Természetesen Mode klubba és hasonló helyekre is jártunk. A középiskola elvégzése után az első munkahelyemen fertőzött meg a "technoval" az egyik munkatársam, behozta hallgatni Ramirez akkori lemezét amin olyan "slágerek" voltak mint a Terapia, El Gallinero,(ezen a klippen most speciel beszartam a röhögéstől) a Orgasmico. Akkor kedveltem meg ezt a stílust és kezdtem el partykra járni és tartott mindez 1998-ig amikor megundorodtam a sok drogos, dealer, gengszter faszfejtől, csalódtam az akkori "barátaimban" akik egy fél Ex-ért eladtak volna, és inkább békésebb vizekre eveztem (vissza). Természetesen nem fordítottam teljesen hátat a technonak, csak annak az életstílusnak. Érdekes módon elkezdtem hallgatni Bonanza illetve akkorra már Ákossá fogyó zenéket amiket addig ki nem állhattam, mert véleményem szerint Ákos egész életében a Depeche Mode-ot utánozta (és ez a mai napig így van) és egész életében ellenkezett az ellen ha összehasonlították őket. Igaz mára már kialakított egy Ákos stílust ami egyedi, csak rá jellemző, véleményem szerint az egyetlen olyan IGÉNYES MAGYAR ZENE ami külföldön is megállná(ja) a helyét.

Mivel hatalmas geek vagyok iszonyat sokat játszok játékokkal, és emiatt figyeltem fel egy zenekarra a Quake című játék zenéjét írta Trent Reznor aki a Nine Inch Nails nevű együttes alapítója, énekese, producere egyszóval Ő a NIN. Azóta a DM és a NIN hol felváltva hol együtt hol egy kis Ákossal fűszerezve édesítik az életem. És persze a feledhetetlen Techno korszakom zenéi. Amiket bőszen keresek a "bányában" több kevesebb sikerrel.

De visszakanyarodva a témához a helyek ahová jártam, (nem időrendben): Eplay [Bp] (a nagy szerelem nyitástól addig amíg Budai-Tommyboy rezidentkedett, ma már valami retro geci van a helyén de volt már az Total Car, U2, Bank meg a Jóisten tudja még mi) Speed [Szigetszentmiklós] ( a "futópálya" mindenki körbe körbe futkosott a sok speedtől:D), Club Acid [Bp] (a gyárépület a sok basszus hatására majdnem mindig kieső üvegtáblájával), Bankok Hilton [Bp] (volt Kék golyó meg Rács is ma egy CIB bank áll a helyén) , Dark Side [Bp] sok narkós cigány gengszter lelőhelye, Hysteria [Kecso] (Az első nagy helyek egyike), Fortuna [Bp] (3csíkos adidas, síp úristen :)), Colosseum felső kisterem [Bp] (TÉNYLEG kisterem annyi embernek) Patex (6 EX), Bedrock [Bp] (es-o-es muhaha, gyémántkéz sterby, sylvi , andrew j) Supersonic Technikum [Bp] (pince gyertyákkal és táncolhatatlan drum&bass teremmel) , Dance Tuning Disco (Kiskunhalas) Korona (Kecel) (Afterafterafterpartyk) és jááj még Küklopszba is jártam szégyenszemre szintén Miklóson :D Aztec [Bp] (Dj Levivel állandóan hullarészegség a tripla Jim Beam+Redbull-tól Dj Jován hullafosfunkyszettjeimindigugyanazokkalazenékkel)Underground Café [BP] (kertészet) Calypso [Bp] (ring) és végezetül Wild West [Mende] Ami néha tényleg vadnyugattá változott...