21038
a tema adott:)
  • rigoletto
    ez kicsit később volt, de ezt a számot nem igazán szerettem quicksilvertől, sokkal inkább ezek tetszettek tőle:
    Bellissima
    Free
    Bingo Bongo
    És ezt a mai napig nagyon szívesen hallgatom:
    I have a dream
  • speedyboy2
    Ez pedig egy kicsit a csajosabbik zenékből.
  • speedyboy2
    Ez is Good Music
  • speedyboy2
    Ez is talán az az időszak?
  • rigoletto
    Szóval nem tudom, hányótokat fog érdekelni, én mindenesetre elkezdeném: én 1997-ben szerettem meg az akkor még nekem különleges hangzást. Egy haveromnál másolgattunk magnókazettákra deck-kel zenéket, mert a haverom bátyjai csináltak bulikat 2 deck-kel meg keverővel, s nekik volt akkor már kb 250 kazettájuk, s ezekről válogattunk RicardoSnip barátommal olyan számokat, melyek nekünk tetszettek. Engem akkoriban például ezek fogtak meg:
    Da Hool - Bora Bora (most is egy ebből kivágott darab mp3-ban a csengőhangom a mobilomon)
    Brooklyn Bounce - The Real Bass
    666 - Alarma
    Disco Nation - Rock Da Jam
    Intrance - Te Quiero'97
  • speedyboy2
    Nem hinném hogy egy nő szívesen beszélgetne ezen élményeiről a múltból.
  • rigoletto
    Egyébként milyen érdekes, hogy nő nincs ezen a fórumon csak férfiak. Pedig, ha eltévedek egy classic party-ra ott nők is vannak bőven.
  • rigoletto
    Luzon két hozzászólásával teljes mértékben egyetértek!Én már jó ideje nem megyek a klasszikus értelemben vett disco-ba, mert ami zene ott szól, az nem zene. Vergődnek valamire a fiatalok, közben azt sem tudják, mi az a jó zene, ha betennél nekik valami régebbi klasszikust, meg elmennének a tánctérről, mondván, mi ez a szar. Énnálam, ami a partyzást illeti, ennek a fogalma kimerül egy naptári évben 2-3 Sárándos buliban (érdekes dolog, mert pestiként 250 km-t kell autózni egy jó buliért, itt ugyanis a közelben hasonló jófajta hely nincsen) vagy pedig ha találok valahol a neten (akár itt is) valami classic house v. techno party-t, oda, ha tudok még szívesen elmegyek. Szerintem egyébként egy ember zenei életében nagyon meghatározó, hogy gyerekként milyen zenét hallgattak a szülei (tulajdonképpen miben nőtt fel) valamint amikor megszerette az elektronikus zenét, akkor milyen stílus dominált éppen, mik voltak azok az első zenék, amik belebolondították a house és/vagy techno-ba. Mit szólnátok hozzá, hogyha indítanánk egy ilyen sorozatot, amelyben leírnánk, hogy ki kb. mikor szerette meg az elektronikus zenét, s mik voltak azok a zenék, melyek ezt a szeretetet kiváltották belőle? Mert ez szerintem elejét vehetné az olyan vitáknak, hogy a 90-96-ig zenék gagyik, de sztem meg pont eddig voltak jó zenék és hasonló összeszólalkozások. Ugyanis ahány fajta ember, annyi stílus, mindenki más, mindenki mást szeret még ezen a nagyon tág kategórián belül is, hogy house-techno klasszikusok.
  • speedyboy2
    Hááát igen.Kb:évente egyszer megnézem én is.kicsit vissza emlékezve a múltra.Egyébként nekem nagyon rémlik valami párbaj!Mintha talán én is elakartam volna menni.De nem vok. benne biztos. Igen jó pofa az a rész a vidiből!!!!!!!!!Mindig elmosolyodom rajta.
  • rigoletto
    ezt a videót 1999 őszén barátom, RicardoSnip rögzítette a Fókuszból még VHS-sel, s hányszor megnéztük, annyira tetszett...Utána lett feldigitalizva, s ezután töltötte fel a youtube-ra. érdekes amugy, mert én nem voltam sose ilyen "DJ párbajon", sőt nem is hallottam róla. Pedig a riportban úgy mondták, hogy "ez egy új őrület kezdete", habár nem kell készpénznek venni, amit egy ilyen riportba, mint szöveg, raknak. Ugye milyen jó zenék szólnak a háttérben, amikor a partyarcokat kérdezik? Szívesen visszamennék az időben, mennyivel jobb volt akkor a zene, te jó ég!! "Hát ez nagyon jó, hát ez nagyon jó, ez, ez, ez....egyszerűen ISTENI!!!"
  • speedyboy2
  • speedyboy2
    Egy igazi Rush house zene!!
  • mono7806
    Korban, térben, időben ez is elfér itt, na meg szerintem nagyon szép zene:

• mono7806
    Na még egy:

• mono7806
    Egy igazi klasszikus:

In the beginning there was Jack ... and Jack had a groove
    And from this groove came the grooves of all grooves.
    And while one day viciously throwing down on his box,
    Jack boldly declared "Let There Be House" and House music was born.
    "I am you see, I am the creator and this is my house
    And in my house there is only House Music.
    But I am not so selfish because once you enter my house
    it then becomes our house and our House Music.
    And, you see, no one man owns house
    because House Music is a universal language spoken and understood by all.
    You see, House is a feeling that no one can understand
    really unless you're deep into the vibe of House.
    House is an uncontrollable desire to Jack your body.
    And as I told you before this is our House and our House Music.
    And every House you understand there is a keeper.
    And in this house the keeper is Jack.
    Now some of you might wonder who is Jack and what is it that Jack does.
    Jack is the one who gives you the power to Jack your body!
    Jack is the one who gives you the power to do the snake!
    Jack is the one who gives you the key to the wiggly worm!
    Jack is the one who learns you how to rock your body!
    Jack is the one that can bring nations and nations of all Jackers together under one house!
    You may be black, you may be white, you may be Jew or Gentile.
    It don't make a difference in our house. And this is fresh!"

Chuck Roberts - Chicago - 1987
    First appearance in 'Our House' by Rhythm Controll (Catch a Beat rec) 1987
    Second appearance in 'Can You Feel It' by Mr Fingers (Larry Heard) 1988
  • mono7806
  • Tampoo
    Köszi szépen.
    Sajnos nem ez volt az...:-)
  • high life
    1997 hmmm de jo is volt

• Mein Kampf
    Ha nem az lenne az , ez a kazi van meg még, ezt bedigizem még előbb.

• lemongrass
    uhh! kösz a blogokat! vannak ám kincsek!
  • Mein Kampf
    Igen emlékszem, nincs elfelejtve, ollyannyira hogy itt is van egy.
    Nem tudom hogy ezt kerested vgy a másik kiadást, ezt ugy találtam egy kincses bányában :D de mondtam nekem megvan cassette n eredetibe (halványkék alapon sötétkék a strictly embléma és a felirat) de még nem digiztem be. Ha ez nem az lenne amit keresel, akkor valószínű, hogy a kazis lesz az. Majd jelezz.

Strictly Night 01 mixtape Slam Jr. side A
    Strictly Night 01 mixtape Slam Jr. side B
  • Tampoo
    Mein Kampf.

Még karácsony előtt kértem, tőled egy nagyon régi Slam Jr. mixet.
    Emlékszel?
    Megoldható valamikor?

Nagy köszi előre is!!!
  • Luzon
    tophatom:

India - La India Con Lavoe

Smoke Machine - Disco Sound

Plastic Avengers - Chunkus Mahunkus

The Chicago Connection - Dancin (Mark Grant rmx)

Crazy Penis - Summer Bummer

Man Train - Tribal
  • high life
    Mindenképpen a kezdeti stilusok nyujtottak táptalajt és határozták meg a késöbbiekben az elektromos zene vonalát stilusát természetesen ebben a technika fejlödése vezér szerepet kapott és a böség zavarába elveszett az egyediessége a stilusoknak keverednek ami nem is lenne baj önmagában ha maradandoak lennének az utobbi idöben naon nem tett jot az elektros beütés egykaptafára készültek a zenék amit meg külön kiemelnék igazi jo techno számot már nagyon régen nem hallottam van annak mér 10 éve ezért nagy kincs egy ilyen forum ahol ennyi zenekedvelö osszejön és mindenkinek megvan a saját szubjektiv véleménye ezaz igazi classic
  • Mein Kampf
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
    ezt ma már töbször be akartam írni
    annyira jó zenéket találtam
    és érdekes 93-96 közöttiek :D
  • Luzon
    Én (de szerintem ezzel mindenki így van) a jó zenét szeretem. És, ha jó zenét kell említeni, akkor elsősorban valami klasszikus jut eszembe, képtelen lennék egy frissebb zenét megemlíteni. Tulajdonképpen tökmindegy, hogy egy 92-es Disco Elements-ről van szó vagy egy 2004-es John Creamer-ről, a lényeg ugyanaz. Klasszikus elektronikus zene. Mindenki tudja és érzi a jelentését, ha meglát itt egy jó trekket. És ez a lényeg. Beleivódott az emberbe. Hogy kinek meddig tart a classic korszak, az természetes, hogy egyéntől függ. Egyértelműen én sem tudnám megmondani, mert voltak kiemelkedő időszakok és voltak mélypontok, de a legutolsó, igényesebb vonásokkal megáldott zenéknél húztam egy vonalat. Lehet, hogy ezek a zenék már épp proggy zenék, ami talán már szentségtörés, de ezeket a motívumokat már később nem véltem felfedezni. Ugyanez érvényes a techesebb vonalra is a belassulás, minimalizálódás miatt. A kezdetek meg hát, igen 90 körül, kábé az Akai szemplerek terjedésével elkezdett kipréselődni a diszkóból a house, csiszolódott az acid. Ezek számomra is inkább csak amolyan "útkereső" zenék, és nehezen is lehetne velük egy partin röfögtetni, de mindenképp a történelem részei és nem árt ismerni őket, meg persze érdekességnek sem utolsó.

Gondolom, hogy körül lett már járva párszor ez a téma, de az én lábnyomom még hiányzott. :D

Nem tudom, hogy ezek voltak-e már. Ha igen, akkor bocs, de a minap találtam ezeket és akad csemegézni való:
    http://dahousehead.blogspot.com/
    http://www.myhouseisbigger.com/
    Ha esetleg ki tudná itt valaki hámozni a letöltésekhez a jelszót:
    http://vinylvault.blogspot.com/
  • Mein Kampf
    Ezt a kijelentést , szerintem ne nagyon reklámozd, azért ez így kicsit erős, bár írtad hogy te dolgod.
    Érdekesség képpen 1989 óta vannak house techno zenék és ezáltal party k is, az a 9 év amit te nem ismersz , szerintem meg nem gagyi, csak jókor kell születni :D
    peace
  • high life
    Kicsit körbe kukkantassz a forumon visszamenöleg ráakadsz mindegyikre
  • speedyboy2
    Nem tudna valaki segíteni nekem!!!!Calypso,Mende mixeket keresek!Rroby,Smil:-)e,Mario!!Érdekelne még akár club sppeed mix is.Tudom nem egyszerü a kérésem de ha valaki tudna segíteni kircsi lenne!
  • Sütifutár
    Nálam például a 96 elötti zenék,csak próbálkozásoknak számítanak.Ezeket a nagyon régi mixeket sem tudom meghallgatni,mert szerintem gagyi a hangzásuk és elég kezdetlegesek ezek a rave zenék is....
    Nekem inkább 1998 tól kb 2002 ig számít classic-nak az elektronikus zene. De hát ez szubjektív:-DD
  • Mein Kampf
    Azon ,hogy mettől meddig számít valami, valakinek klassziknak, kár forogni! Ezt nagyba befolyásolja az hogy ki hány éves és mikor kezdte el az elektonikus zenéket hallgatni. Aki 97-98 körül csöppent bele ebbe az egészbe, annak lehetséges hogy a 2002 boat party is klassziknak fog számítani. Elég meredek lesz amit most mondok, de számomra már a speed garage korszak(97-98) elhozta az uj hangzások szelét, de azt még mindenképpen a klasszikba gondolom.
  • speedyboy2
  • Dundidio
    Megkockáztatom hogy hetek óta ez volt a legértelmesebb hozzászólás...bár a témát már átrágtuk párszor,de jól esett elolvasni néhány sort,amiben a betűk sorrendiségéből igen értelmes hozzászólás született...
  • speedyboy2
  • speedyboy2
    És a hideg ráZZZás!!!!Ha még v.ki nem látta akkor kötelezőőőőőő
    VVVÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ de tudott a sráááác!!!
  • high life
    Na végre ismét beindult a forum szakmai része ez az cs igy tovább. Luzon, teljes mértékben egyetértek a véleményeddel
  • Luzon
    Nálam még klasszikus a 2003-2004-ig tartó trance/proggy kategória is. Nagyon sok jó zene jelent meg abban az időben, amiket szívesen hallgatok. Örülök, hogy más is így van ezzel. Persze nem lehet összehasonlítani az igazi klasszikus zenékkel, mert ott a virtuális kábelek helyett még igazi kábeldzsungel volt, és az akkori kis kupacban több volt a jó zene, ellenben a mai rohadt nagy kupaccal, amiben már szinte nincs is értékelhető. A processzorok fejlődésével beindult a folyamat, aminek eredményeként boldog boldogtalan elkezdte futószalagon nyomni a szemetet. A stílusok kiégtek, kiadók megszűntek, jöttek újak, újabb szemét stílusok, egyre hiteltelenebb zenékkel. A mai előremutató tánczene már egyértelműen szenved, ami egy jól leírható folyamat szomorú következménye. Meg van fertőzve a modern kor szülte trendekkel és ezer sebből vérzik. A folyamat végén olyan hihetetlenül ócska és primitív zenék születnek, hogy rendes gyomor, ami már évek óta emészti a zenéket, ezeket már nem tudja bevenni. Kiveszett belőlük minden tápanyag, semmi értékelhető nincs bennük. Csak a trendiség meg a villogás. Olyan szívesen hallgatnék még friss zenéket, de erre egyszerűen képtelen vagyok már egy pár éve. És ez nem visszamaradottság vagy regresszió, hanem egyszerű igényesség. Olyan zenének nem nevezhető, szavakkal nem leírható minimálos meg elektrós szarokba sikerül néha véletlenül belehallgatnom, hogy én olyan igénytelenséggel még 95-ben a rágógumi flílingű kléábrotésönben sem találkoztam. Nulla harmónia, nulla felépítés, tisztán kihallatszik, hogy az embernek végképp fogalma sincs arról, hogy mit miért csinál, csak erőlteti, mert ez a trendi. Nagyon nincs ez így rendjén. Én totálisan kiábrándultam. De gondolom a nevek is így vannak ezzel, és nem véletlenül kacsintgatnak elég gyakran visszafelé, mert egyre nehezebben találnak már a zenék közt igazi értéket. Inkább eltolják maguk elől a szart, és nem állnak be a sorba. De így legalább nyugodt szívvel néznek a tükörbe.
  • speedyboy2
  • speedyboy2
  • high life
    Hát igen talán 2000 után nincs is igazi clssic vagy ki hogyan is nézi 2002 utánra én se naon szivesen merészkedek ezeket a számokat is azért válogattam össze mert anno hatalmasat szoltak és talán az utolso mérföldkövei voltak a house zene kicsit csunya szoval élve elkorcsosulásának (saját vélemény) viszont ezek a trackek még mindig ütnek