a tema adott:)
  • Luzon
    Nálam még klasszikus a 2003-2004-ig tartó trance/proggy kategória is. Nagyon sok jó zene jelent meg abban az időben, amiket szívesen hallgatok. Örülök, hogy más is így van ezzel. Persze nem lehet összehasonlítani az igazi klasszikus zenékkel, mert ott a virtuális kábelek helyett még igazi kábeldzsungel volt, és az akkori kis kupacban több volt a jó zene, ellenben a mai rohadt nagy kupaccal, amiben már szinte nincs is értékelhető. A processzorok fejlődésével beindult a folyamat, aminek eredményeként boldog boldogtalan elkezdte futószalagon nyomni a szemetet. A stílusok kiégtek, kiadók megszűntek, jöttek újak, újabb szemét stílusok, egyre hiteltelenebb zenékkel. A mai előremutató tánczene már egyértelműen szenved, ami egy jól leírható folyamat szomorú következménye. Meg van fertőzve a modern kor szülte trendekkel és ezer sebből vérzik. A folyamat végén olyan hihetetlenül ócska és primitív zenék születnek, hogy rendes gyomor, ami már évek óta emészti a zenéket, ezeket már nem tudja bevenni. Kiveszett belőlük minden tápanyag, semmi értékelhető nincs bennük. Csak a trendiség meg a villogás. Olyan szívesen hallgatnék még friss zenéket, de erre egyszerűen képtelen vagyok már egy pár éve. És ez nem visszamaradottság vagy regresszió, hanem egyszerű igényesség. Olyan zenének nem nevezhető, szavakkal nem leírható minimálos meg elektrós szarokba sikerül néha véletlenül belehallgatnom, hogy én olyan igénytelenséggel még 95-ben a rágógumi flílingű kléábrotésönben sem találkoztam. Nulla harmónia, nulla felépítés, tisztán kihallatszik, hogy az embernek végképp fogalma sincs arról, hogy mit miért csinál, csak erőlteti, mert ez a trendi. Nagyon nincs ez így rendjén. Én totálisan kiábrándultam. De gondolom a nevek is így vannak ezzel, és nem véletlenül kacsintgatnak elég gyakran visszafelé, mert egyre nehezebben találnak már a zenék közt igazi értéket. Inkább eltolják maguk elől a szart, és nem állnak be a sorba. De így legalább nyugodt szívvel néznek a tükörbe.