Minden ami a vezeték nélküli hálozattal kapcsolatos...
  • Dj Faustus #151
    "Ami 25/12 MB os net,sebességem 3,2mb/s kábellel de wifin csak 1,4mb/s"
    Egy kis megjegyzés: 25/12 Mb/s (Megabit/sec)-os maximum átviteli sebességű az Internet-hozzáférésed, a letöltőprogram 3,2 MB/s (MegaByte/sec) illetve 1,4 MB/s átviteli sebességre képes. Az MB, csak szimplán MegaByte nem MegaByte/sec, a mb/s meg milibit/sec lenne - ha lenne ilyen. ;)

    "ezt valahogy nem lehetne turbozni?"
    A 802.11b szabványú vezetéknélküli eszközök elméleti maximum adatátviteli sebessége 11 Mb/s. Gyakorlatban ez maximum csak 5-6 Mb/s.
    Ha 802.11g szabványú eszözöket használsz az elméleti maximum adatátviteli sebesség 54 Mb/s-ra gyorsul, ez gyakorlatban maximum 20-25 Mb/s.
    Ha a legújabb 802.11n-es szabványt használod az átviteli sebesség elméleti maximuma akár 600 Mb/s is lehetne, gyakorlatban viszont csak 140-150 Mb/s.

    Amit megtehetsz:
    * Tedd a routert és vezetéknélküli eszközöket közelebb egymáshoz. (Tényleg, milyen távol vannak egymástól a router és az eszközök? Van köztük fal vagy más terepakadály?)
    * Próbálj meg mást csatornát használni (ha a szomszéd is ugyanarra a csatornára rakja/beállítva felejtve hagyja a routerét, interferenciát okoz, ami se neki, se neked nem jó).
    * Ha olyan az eset például, hogy az emeleten van a router, de te lenn az udvaron akarod csak használni, szerezz be irányított antennát (már ha cserélhető az antenna), azzal csak egy kis sugárba fogsz szórni, például csak a laptopra.