Panzer General 2
-
morcosmedve #642 Ááh, ez durva! Na kezdem kapisgálni. Lényegében egy eddig számomra teljesen ismeretlen stratégiai elemről van szó.
Ha 500 bónuszt ad BV-ért, és a következő pályán 2000 a limit (max prestige cap), akkor azt a bónusszal együtt nem szabad túllépni, mert annyival kevesebbet ad. Vagyis a sereg értéke + a pálya végi pontmennyiség utolsó VH-val együtt ne lépje túl az 1500 pontot. Ekkor ad 500 bónuszt. Ha 1600, akkor 400-at. Ha 2100, akkor semmit.
A sereg értéke érdekes. Csak a vásárolt/toborzott egységeket számolja szállítójárművel együtt. GWC esetében 1 db induló FieldHQ gyalogos egységünk van (Combat Support képességgel), a többit venni kell, tehát számol. Kivéve a protókat. Azok értéke szintén nulla. Na itt válik érdekessé a BV!
A keletkező többlet pontokat egyfelől csata közbeni erősítésre, vagy két pálya között túltöltésre (az sem számol többet), vagy nagyobb induló alapsereg esetén azok fejlesztésére érdemes költeni, ideértve persze a protókat is.
Akkor lehet előkapni a gazdasági menedzser vénát is. Ez persze csak opcionális része a játéknak. Az a döbbenetes, hogy már az alapjátékban is benne volt, csak ott nem ennyire szigorú a limit, mint GWC-ben. Ha jól nézem, az első 3 helyszínt igen minimális sereggel kell BV-re hozni. A limittel nem törődve már kb. 1,5x ekkora seregem volt.
Stratégiában szerintem élesen elválik eleve a BV-s és a sima V-s játék. (egyébként ismeretlen pályán elsőre BV-t hozni Adlerkorps-szal, még kiváló felderítés mellett is szerintem a lehetetlen kategória) A limit teljesen új hozzáállást igényel, és lényegében rákényszerít a BV-re. Hát ki fogom próbálni.
Elvileg létezik ehhez egy jó sereg érték kalkulátor, PGII Campaign reporter v3.5 by Vladimir Medelyan néven, de nekem nem sikerült sehol megtalálnom.