Panzer General 2
  • morcosmedve
    Szervusztok, Generális társak! Nemrég találtam ide, és egy-két hete tettem fel a nem hivatalos játék kiegészítőket. Egészen ledöbbentem a kiváló munkától. Azt eredeti játékélmény hatványozva.
    A GWC-t kezdtem el tolni (100-on). Először valóban rettentően ijesztő az egység- és presztízshiány, de aztán ráéreztem az ízére. Végülis a kezdeti sok kudarc rákényszerített, hogy minden játékelemet jobban kivesézzek, egészen addig, hogy mire is való a "Close Defense" tulajdonság. Rádöbbentem, hogy, ha csak nem elkerülhetetlen, a hadjárat során városba és erdőbe kizárólag gyalogság helyezkedjen, ha van a közelben ellenség, ami támadhat, pláne engineer. Ráadásul a sok rugged defense se egészséges. A városi egységeket durván meg kell szórni a közvetlen támadás előtt, ha kell, több körön át.

Az első két pályát így BV-re hoztam. Az első érdekes, mert ott minden kizárólag a csapatösszeállításon múlik. Ha az megfelelő, akkor laza BV. Az itt toborzott motoros egységem (szuper a hangja! hehe) a harmadik pályán parancsnokot kapott, túltöltés, és a Superior Maneuver-rel gyorsan az ellenséges hátországba nyomulok, és végigfosztogatom az őrizetlen városokat.

Részben emiatt is, a továbbiakban igencsak meggondolandó, érdemes-e a BV hajhászása. Az érte kapott arany medál (pff..) és az esetleges prototípus egyszerűen nincs arányban a sok küszködéssel. Ráadásul protóból se sokszor ad olyat, amire tényleg akkor szükségem lenne. (hát én juszt se lódolgatom ki) Emiatt nem törekszem BV-re, csak ha eközben sikerül a teljes hódítás is (lehetséges pontmaximalizálás). Éljen a totális győzelem!

Amit még észrevettem, hogy győzelem után nem az előirányzott pontot kapom (pl 400), hanem levonódik belőle a győzelmi hexék mennyisége (lesz belőle 160). Ez BV esetén meg így nyulla, az előirányzott 200-ból semmi, csak amit a hexékért kapok. Ezt megerősíthetné más is, csak nálam van-e így.

Még valami. Valaki már említette az antitankokkal szembeni általános ellenérzés helytelenségét. Ezt én is megerősítem. Az antitank naggyon jó, az antitank kell. Antitank nélkül minek?

És végül mit is mondhatnék még: Legjobb támadás a védekezés!