Panzer General 2
  • masiktibor
    Köszönöm az infókat az SS kampánnyal kapcsolatban.
    Az újrajátszás-loadolás-egyéb "csalás" témához: Tegnap olasz kampánnyal 50-es fokozaton megcsináltam az első (asszem) három pályát, a görögöknél elakadtam egy kicsit, majd ma megoldom. Ebbe a kampányba már korábban is belekezdtem, és (asszem) a harmadik pályán a franciák ellen a hegyekben nem igazán tudtam mozogni, bele is buktam. Tehát már a korábbi pályákon is hegyenvölgyönjáró gyalogságot nem árt beszerezni és egy kicsit kiképezni. Most hogy újra játszottam az elejétől figyeltem erre, a hegyekben már nem volt gond, elsőre sikerült megvernem, a saját egységeimből egy tapasztalatlan lovasság (kb. 150pp) elvesztésével ami szerintem belefér. Azt vettem észre, hogy ha jobban haladok, több ellenséget likvidálok és több kisebb települést foglalok jobban adja a presztizst, így ezen a pályán a vége felé már a második (valami 2000 nevű) vadászgépemet tudtam megvenni, és az előző pályákon is vettem ugye a kisebb vadászgép mellett nem a legolcsóbb egységeket. Ebből azt akarom kihozni, hogy szerintem a pályaújrajátszásos módszernél az első meccs egy új ismeretlen pályán amolyan előzetes infószerzés, amolyan második eligazítás a szöveges instrukciókon felül (amit amúgy sem értek midig teljesen). Én is használtam eddig sőt, néha most is használom a load-autosave megoldást vagy egyáltalán a mentést pálya közben, de akkor a kis csalás miatt már nem olyan jó érzés a győzelem, így erről is leszokófélben vagyok. Viszont a pályaújrajátszásnál ilyen lelkiismeretfurdalásféle annyira nincs, legalábbis nálam. Hát az adományos módszert viszont nem ismerem, de nem is venném soha igénybe. Persze hosszú egy negyven pályás kampány, de két pálya közötti mentéssel legalább többször neki lehet ülni. Amire már többször rácsodálkoztam, hogy a pályák tbbségét 50-esen csak nagy nehézségek árán legfeljebb az utolsó körben tudtam briliánsra hozni. Visszatöltés nélkül tényleg csak könnyebb fokozaton lehet a kampányokat megcsinálni, mert az egységvesztés a későbbi pályákon a tapasztalatlanabb egységekkel nehezen vagy egyáltalán nem pótolható. Bár az új egységek vásárlásánál szintén van újítás a modolt kampányoknál, ami szintén kompenzálja a tapasztalt egység elvesztéséből következő hátrányt. Sokszor kiképzett egységet adott vásárláskor a játék, pl. a seregem fele alig volt túl a 100 tp-n, de már ekkor az új egységet alapból 100 tp-vel adta. De hogy ez pályafüggő-e vagy egyébként is lehetséges elérni bármikor nem tudom. Összesséében szerintem nagyon kiegyensúlyozott lett a játék, és sok csalásra (ill. esélykiegyenlítésre...) nincs szükség.