Panzer General 2
-
MillerBlitz+, East Leningrad pálya: az eddigi legkegyetlenebb, amivel valaha is találkoztam. :) Minden orosz nyakig beásva, kéttucatnyi löveg a városban, nagyon széles térkép, állandó hóesés (induláskor nincs is reptér, foglalni kell). Délről indulnak a németek, északon a finnek segítenek (nekik kell elfoglalni egy repteret is), de szegények pont telibekapják az orosz páncélosok zömét (bár végül sikerült kínkeservesen megállítanom a támadásukat). Mire idáig jutottam, már nagyrészt Panther D-k és A-k voltak a seregben, de egyszerűen elvástak a városban, ide sok nagyhatótávolságú löveg és erős gyalogság (minimum sturmpionere-ek és SS panzergrenadier-ek) kell. A hajóknak (ha van) és az ejtőernyősöknek nem lehet hasznát venni (német supply pont csak délen van, és mire az FJ-k felsétálnak a legközelebbi reptérhez, vége a pályának :) ). Sok beásott oroszt hátra is kell hagyni, lekötve őket, különben nem lehet időben elérni a térkép jobb oldalára, az utolsó elfoglalandó pontra.
A core egységekből végül négy Panther-t (ebből kettő leader-t...), egy Pz IVG-t, egy felderítőt, meg két gyalogságot vesztettem, de utolsó körben összejött a brilliant (igaz, az is kellett hozzá, hogy az utolsó 6-7 körre kijavuljon az idő, és hogy az orosz légierő itt már nem erős, 1-2 kör alatt letakarítható). :)
A következő pálya a moszkvai, már előre rettegek, mi lesz itt. :) A térképet már megnéztem, a Kreml is rajta van (természetesen über-fortification-ként), plusz a fél város szögesdróttal körbekerítve, szóval ez is egy jó kis vakond-kifüstölésnek néz ki. :)