Panzer General 2
  • PetruZ
    Új térképek telepítéséhez először szükségünk van az ún. "map" és "shp" fájlokra.
    -"map": A Steve's oldalon a "PG2 Map List" lap, majd ott az "Extra files for maps..." alatti első két linket letölteni. A "mapfiles.zip" teljes tartalma a "pg2/scenario" könyvtárba, a "mapnames.zip" teljes tartalma a "pg2/map" könyvtárba kerül.
    -"shp": Az "All user made maps" alatt található majdnem az összes térkép, ami a PG2-höz készült. Nem kell mindet letölteni, csak azokat, amik szükségesek lesznek az új kampányokhoz. Minden ilyen térképfájl zippelve néhány "map****.shp" fájlt tartalmaz, ezeket a "pg2/map" alá kell majd bemásolgatni.

Mielőtt rátérnénk a kampányokra, tegyünk még fel egy nagyon hasznos kis eszközt, ami meg fogja könnyíteni az életünket. Irány a Steve's oldalon a "PG2 Mods Clearinghouse", majd ott a "Tools and Utilities" alatt a Luis Guzman-féle PG2Suite. Én a "pg2" könyvtárban csináltam egy "tools" alkönyvtárat, azon belül egy "pg2suite" könyvtárat és ebbe raktam a zip tartalmát. Ez az eszköz kiválóan alkalmas a kampányok, scenario-k szétszedésére, alapos vizsgálatára, újak készítésére, a térképek ellenőrzésére, a felszereléslista átböngészésére, a mentések kezelésére, és ezeket mind módosítani is tudja igen széles határok között.

Most pedig rátérünk a kampányokra és az Equipment mod-okra...