Panzer Elite
  • Colby
    1-2 dolgot szeretnék hozzátenni a dolgokhoz.
    Elég sokat foglalkozom a II.vh-s harckocsikkal, főleg a német harckocsikkal.
    Tévedésben vagytok ha azt hiszitek hogy a Panzer IV fel tudta venni a harcot a T-34 -es orosz tankokkal. Hát nem tudta. Éppen ezért volt égető szüksége a németeknek egy olyan ( általuk közepes , valójában nehéz ) páncélosra amelyik felveszi a versenyt az orosz tankokkal. Ez volt a párduc (Panzerkampfwagen V). Merem állítani hogy a II.vh legjobb harckocsiját sikerült megalkotniuk amely több szempontból még a Tigrist (Panzer VI ) is felülmúlta.

A játékokról pedig .... hát én néztem mostanában II.vh-s játékokat amelyekben páncélos egységek vannak.
    kezdve egy régivel : Battlefield.. egyik legnagyobb hiba hogy a Panzer IV-est ugyanakkorának mutatják mint a Tigrist. Másik hiba.. a tigris soha nem volt olyan színű mint ahogy a játékban ábrázolják. Mivel a német tankok 1942 előtt szürkék voltak ( és nem sötétszürkék , majdnem fekete) , 1942 után pedig okkersárgára festeték őket , amelyet a harcmezőn láttak egy a különböző színű álcafestésekkel. A másik dolog a battlefield-ben. Nevettségesnek tartom hogy a Tigrist 2 Sherman harckocsi elintézi. Valójában 5-6 Sherman + 1-2 M10 páncélvadász kellett 1 tigris elintézéséhez.

Másik játék: Africa Corps vs Desert Rats
    Itt már kezdi megközelíteni a valósághűséget, a gépesített egységek ábrázolása. Viszont maga a játék nekem nem tetszik.

Harmadik , amit nagyon várok. Codename:Panzers
    Csak a demóját és néhány képet láttam belőle. De még itt is akadnak hibák. Nem akarok kukacoskodni komolyan. Én ugy láttam hogy 1-2 csata , főleg a demóban , a megszállt Franciaország felszabadítása. Na itt már régen nem használták azokat a Tigrisváltozatokat amelyeket a játékban láthatunk. csak 1 példa: az 1944-45 ös Tigris I ( Panzerkampfwagen VI Ausf E ) már egyel több kereke volt elől. Nem használták már a tornyon látható kis csöveket.

Hát ennyit tudnék elmondani, és sajnálom hogy a játék készítői nem fektetnek nagyobb hangsúlyt a történelmi hűségre. Szerintem inkább készüljön egy játék kicsivel tovább, minthogy valótlan ( rossz kifejezés , inkább "akkor már nem használt" ) egységekkel játszhassunk.

Apropó Battlefield.... Battle of the Bulge pálya..... hát mit ne asszonygyak ... itt valójában a német hadvezetés a Tiger B verzióját a Királytigriseket sorakoztatta fel , és ezen is bukták az egészet, meg a naftán.

Na ennyi.