389
Panzer Elite
  • Toerpe
    persze mert ott szebb a kilátás :-))))))))))
  • ottar
    Ja, abba a 48 nmbe... :-)))
    Neem, kicsit kavarászás van, cserélek vkivel egy hónapra kb.
    de nem mnegyek messze, csak egy emelettel feljebb. :-))
  • Toerpe
    Csak nem azért mert a medencét épitik be? :-)))
  • ottar
    :-))
    Hát, nálam is lesz egy kis átalakítás de azt csütörtökön elvileg lezavarják a mesterek, aztán kb. egy hét múlva ki kel cuccolnom egy kis időre.
  • Toerpe
    de majd az új helyen lesz időm játszani sokat mert ott egyenlőre nincs net :-))) tehát marad a gép elleni párbaj :-)))
  • Toerpe
    Hááááááááát én majd csütörtökön megyek festeni-mázolni stb pénteken pakolás szombaton költözés :-)))) szoval játék nuku :-((((((
  • ottar
    Szia!
    Ja.
    :-)
    Tegnap rájöttem a nyerő taktikára (mééég mindig aza bizonyos kanyon...), de má annyira álmos voltam, meg késő volt, hogy elmentem inkább alunni. De most egy-két napig esténként otthon leszek, mosmá biztos hogy szakítok rá időt.. :-))
    Te hogy állsz?
    Költözés, miazmás?
  • Toerpe
    Szép yo reggelt :-)))

Nyugaton a helyzet változatlan?
  • Toerpe
    :-)))
  • ottar
    Legalább minden felesleges dolgot kidobhatsz. Énis költöztem párszor az elmúlt években, és jókis selejtezést lehetett tartani.. :-)
  • Toerpe
    Csak akkor ha nem kell menni dolgozni :-))))
  • ottar
    Az nem rossz dolog. :-)
  • Toerpe
    nem új lakás. Most albérletbe megyünk :-))) szeretem nézni reggelente az erkélyröl a Budai várat :-))))
  • Toerpe
    Nem mai db de azért nagyon yooo :-))) persze csak akkor ha szereted a harckocsikat :-))))
  • ricsi1
    ez milyen game?
  • ottar
    Hoppá. Új lakás? Nem is rossz az.. :.-)))
  • Toerpe
    Én még nemtom mikor ülök le játszani mert a közeljövöben költözünk otthonról :-)))) inkább most azzal foglalkozom hogy minden +legyen mire indulunk :-))))
  • ottar
    Á, nem volt időm mostanában játszani..:-(
    Má tiszta lekiismeretfurdalásom van.. :-))
    Tegnap este csak addig jutottam, hogy egy instant actionban kipróbáltam egy tigrincset. Hát, nem semmi egy jószág.. :-)
    Meglehetősen rémültek lehettek az ellenfelei. Elég durván le lehetett vele szedni egész menetoszlopokat.. :-)
    Na mndegy..
    Szerintem legkorábban holnap jutok hozzá.

• Toerpe
    Szép yo reggelt :-)))))

Sikerült megoldani a "kanyon" problémát?
  • ottar
    Kipróbákltam az Ostpak Modot de sajna valami nem stimmolt benne, mert campaign módban nem akart elindulni...
    Single scenariot lehetett vele játszani, az nem is volt rossz, csak az az irányító tankalakú izé, ahol a wingmeneknek is lehet utasítást adni, majdnem a képernyő közepén volt valami miatt.
    :-(
    Na mindegy.
    De azért mentem egyet sárkeresztúrnál.. :-))
  • ottar
    Tegnap próbálkoztam ismét a kanyon megtisztításával, de jól kilőtték az egyik tankomat a Lee-k, és későn is volt, így abbahagytam... :-((
    Ezeket a Lee tankokat egyre jobban utálom... Morr.
  • ottar
    Köszi, ez nagyon jó oldal, részletes, és szemléletes képek vannak rajta..
    Nagyon tetszik az, ahol a tankok méretét szemléltetik.. :-)
    Szuper..
  • Colby
    Persze hogy visszaköszön, részben lopták :)))))
    A Párduc prototípusa majdnem ugyanolyan volt mint a T34 :)
  • Colby
    Félre ne értsetek , nem akarok kritizálni semmilyen játékot.
    Főleg azért nem mert a Panzer Elite játékkal még nem játszottam.
    A Combat Mission pedig nem tetszik.
    Inkább az Africa Corprs vs Desert Rats.

Ottar , ha a második világháborús német harckocsik története, illetve leírása érdekel ,merem ajánlani a http://www.extra.hu/panzerkeil/ honlapot.
    Itt a honlap szerkeztői valóban szakértelemmel és mély irodalomkutatással állnak hozzá a dolgokhoz.
    És speciál makettezéssel foglalkozom , legalábbis 25 éves fejjel most kezdtem hozzá és ők ebben is igen hasznos tanácsokkal tudnak ellátni.
    Órákat lehetne beszélni a II.vh-s német gépesített egységekről, de röviden csak annyit ( félre ne értse senki nem támogatok semmilyen rasszista irányzatot , de mivel BME-s vagyok így kizárólag a kor műszaki megoldásai érdekelnek), hogy azon időszak legjobb egységei a németeké voltak. Nem véletlen. Olyan tervezők akadtak köztük, mit Ferdinand Porshce ( akinek köszönhetjük részben a Tigris és királytigris tankot ) és még sokan mások.

Na ennyi ismét :)
  • ottar
    Köszi, megnézem majd jól. Sajnos a germán nyelv nem az erősségem, de majdcsak boldogulok vele.
    Én az achtungpazert szoktam nézegetni ha infóra van szükségem, de amit írtál, egy nagyon ígényes oldal.. :-)
  • Denethor
    colby: Tudom ajánlani a Combat Mission szériát, ha realisztikusságra vágysz. Afrikakorps vagy Barbarossa to Berlin (a Beyond Overlord egy kicsit már régi). Ennél részletesebb taktikai szimuláció jelenleg nincs a piacon.
    www.battlefront.com
  • Denethor
    http://www.panzerlexikon.de/
  • ottar
    Apropó, vannak ötleteid, hol találok a neten jókis II vh-s tankos oldalakat?
  • ottar
    Mondjuk valóban érdemes a T34est és a Párducot összehasonlítani, a T34 sok megoldása visszaköszön pl. döntött páncélzat, a testen elöl elhelyezett torony...
  • ottar
    Szia!
    Hmm. Ezt most kicsit nem értem. Itt és most a Panzer Elite című játékról van szó.
    Senki nem állította, hogy a pzIV jobb volt mint a T34.
    Battlefield c. játékot még nem próbáltam.
    Bár hasznos észrevételek. :-)
  • Toerpe
    Én sajna nem tudok hozzászólni ezekhez a hibákhoz mivel élőben nem voltam ott :-))) ezért nekem mind1 hogy elöl egy vagy két kerékkel kevesebb van :-))) főleg ha nem tudom kilőni :-)))
  • Colby
    1-2 dolgot szeretnék hozzátenni a dolgokhoz.
    Elég sokat foglalkozom a II.vh-s harckocsikkal, főleg a német harckocsikkal.
    Tévedésben vagytok ha azt hiszitek hogy a Panzer IV fel tudta venni a harcot a T-34 -es orosz tankokkal. Hát nem tudta. Éppen ezért volt égető szüksége a németeknek egy olyan ( általuk közepes , valójában nehéz ) páncélosra amelyik felveszi a versenyt az orosz tankokkal. Ez volt a párduc (Panzerkampfwagen V). Merem állítani hogy a II.vh legjobb harckocsiját sikerült megalkotniuk amely több szempontból még a Tigrist (Panzer VI ) is felülmúlta.

A játékokról pedig .... hát én néztem mostanában II.vh-s játékokat amelyekben páncélos egységek vannak.
    kezdve egy régivel : Battlefield.. egyik legnagyobb hiba hogy a Panzer IV-est ugyanakkorának mutatják mint a Tigrist. Másik hiba.. a tigris soha nem volt olyan színű mint ahogy a játékban ábrázolják. Mivel a német tankok 1942 előtt szürkék voltak ( és nem sötétszürkék , majdnem fekete) , 1942 után pedig okkersárgára festeték őket , amelyet a harcmezőn láttak egy a különböző színű álcafestésekkel. A másik dolog a battlefield-ben. Nevettségesnek tartom hogy a Tigrist 2 Sherman harckocsi elintézi. Valójában 5-6 Sherman + 1-2 M10 páncélvadász kellett 1 tigris elintézéséhez.

Másik játék: Africa Corps vs Desert Rats
    Itt már kezdi megközelíteni a valósághűséget, a gépesített egységek ábrázolása. Viszont maga a játék nekem nem tetszik.

Harmadik , amit nagyon várok. Codename:Panzers
    Csak a demóját és néhány képet láttam belőle. De még itt is akadnak hibák. Nem akarok kukacoskodni komolyan. Én ugy láttam hogy 1-2 csata , főleg a demóban , a megszállt Franciaország felszabadítása. Na itt már régen nem használták azokat a Tigrisváltozatokat amelyeket a játékban láthatunk. csak 1 példa: az 1944-45 ös Tigris I ( Panzerkampfwagen VI Ausf E ) már egyel több kereke volt elől. Nem használták már a tornyon látható kis csöveket.

Hát ennyit tudnék elmondani, és sajnálom hogy a játék készítői nem fektetnek nagyobb hangsúlyt a történelmi hűségre. Szerintem inkább készüljön egy játék kicsivel tovább, minthogy valótlan ( rossz kifejezés , inkább "akkor már nem használt" ) egységekkel játszhassunk.

Apropó Battlefield.... Battle of the Bulge pálya..... hát mit ne asszonygyak ... itt valójában a német hadvezetés a Tiger B verzióját a Királytigriseket sorakoztatta fel , és ezen is bukták az egészet, meg a naftán.

Na ennyi.
  • Toerpe
    Igen az :-)))
  • ottar
    Ez a Call of Duty Lenne?
    Hű, azt én is meg akarom szerezni..
    a demója naghyon teccett.
    :-))
  • Toerpe
    CoD mióta megmutattam neki azóta nem bierom lerángatni a netröl a csajszit :-)))) én meg focimanagert nyomok
  • ottar
    Morgen. :-)
    Hoppá.
    Mivel?
  • Toerpe
    Pálinkás yo reggelt :-))) sajnos egyébb "játék" elfoglaltság miatt nem jutottam semmire :-((( illetve a nejem játszott kb 28 órát :-((((
  • ottar
    NAh, jutottál vmire?
    Én ma pakolom össze a gépem, este szeretnék játszódni egyet.. :-))
  • ottar
    Á.
    Én hétvégén elutazom, és hétfőn este jövök..
    Bár kedd szabadnap, de akkor van egy pár elintéznivalóm..
    Meg lakásátrendezés, meg ilyenek..
  • Toerpe
    szinte semmit sem haladtam de végre itt a hétvége :-))) remélem lesz időm játszani egy kicsit.