A nem hivatalos (privát) szerverekkel kapcsolatban máshol keress információt! A topik olvasói nem tudnak semmit a privát szerverekről, ezekről kérdezni felesleges és büntetőpont jár érte.

Magyar Rajongói Oldal

• FickDeineStory
    Annyit tennék méghozzá, hogy:

Innova:
    Ahogy tudom az Innova azt hírdeti, hogy dupla drop és dupla adena is jár a premium account. De ezeket kivették már (NCsoft nem tartotta egyelőnek a többi régió 1x dropjával szemben, ezért közbe avatkoztak).
    Gamestar.hu arról írt, hogy az Innova szerverek januártól jönnek, ami valószínű hiszen, nem volt béta teszt még illetve a fórum sem működik (amit te írtál Madness az valószínű a 14. orosz szerver beindulásának dátuma, a napokban lehet szavazni a szerver nevéről)

Arról viszont konkrét hír nincs milyen item shop-ot használ az Innova majd Európa szerte, van rá esély, hogy egy az egyben az orosz item shop-ot, de mivel, ahogy sokszor fórumokon olvashatjuk az orosz item shop-ért túlzottan nem rajonganak az európaiak kivéve a Premium Account megoldást.

Ami miatt jó lehet az Innovánal:
    1. Szerverek közel vannak tehát kisebb a lagg.
    2. Esetlegesen magyar nyelvű szerver is lehet (elég játékos esetén)
    3. Ha mindenképpen szempont az, hogy szerver indulástól a 0-ról kezdd mindenkivel együtt (hozzá teszem a rutinos játékosok akik sokat is játszanak így is újra az elitbe kerülnek).
    4. Az Innova tényleg érdekelt abban, hogy a játékhoz minél több embert csábítson és ráadásul folyamatosan éveken keresztül, mivel az Innova csak szolgáltató.

Ami miatt rossz lehet az Innovánál:
    1. Az item shop teljesen korlátlan tehát előfordulhatnak olyan emberek akik havonta több tízezer forint körüli összegeket is a játékra költenek ezzel az orosz item shop-ot figyelembe véve ténylegesen jobbak tudnak lenni attól aki semmiért nem fizet. (jó példa erre a Madness által említett tárgyak Anakim scroll, Destruction scroll).
    2. Ha premium account nélkül játszik valaki, azt nem veszikbe általában a premiumosok a partyba mivel akkor az ő bonuszaik is csökkenek.
    3. A kliens fordítás ha tényleg ilyen marad, akkor az elég haszna vehetetlen lesz!
    4. Itt ha dual box-ot akarsz mindenképpen fizetned kell.
    5. A Frost tényleg jobb mint a Game Guard, de képes azért hülyeségekre és ez sem tökéletes.

NCwest:
    Nem csak ingyenes November 23-tól, de dupla XP is van.

Ami miatt jó lehet az NCwestnél:
    1. Sok tapasztalt játékos aki segítheti az új játékosokat.
    2. Ha az item shop ilyen lesz mint amit eddig láttunk belőle, az akkor tényleg nagy előny azoknak akik nem tudnak túl sokat fizetni vagy egyeltalán nem tudnak fizetni a játékért.
    3. Nem kell a dual box-ért fizetni.
    4. Hamarabb eltudsz kezdeni játszani (ha ez szempont valakinek).
    5. Nem kell teljesen 0-ról kezdeni (jelenlegi és visszaterő játékosoknál lehet ez szempont).
    6. A piac kialakult, tehát könnyebben hozzá lehet jutni a tárgyakhoz.
    7. A GM-ek és CM-ek segítőkészebbek mint az Innovánál (legalábbis erről is lehet hallani).
    8. Valószínű lesznek új szerverek itt is szóval itt is lehet a 0-ról kezdeni másokkal egy időben.
    9. NCsoft által készült kliens fordítás.

Amiért rossz lehet az NCwestnél:
    1. A szerverek az USA-ba vannak ami miatt sok lehet a lagg.
    2. Az új szerverek már USA időzóna szerint indulnak valószínűleg.
    3. A botokat és farmereket ugyan már egész jól bannolja az NCsoft, de a PVP csalást (ranger) használókkal szemben, nincsenek túl jó eredményei (hozzá teszem bejelntették, hogy hasonlóan fognak eljárni velük mint ahogy a botokkal, de ebből mikor lesz valami még kérdés).
    4. Sok játékos már 6-7 éve itt játszik, tehát egy jó darabig biztos lehetetlen beérni őket, a játék tapasztalatukat (főleg aki nagyon sokat játszik) nehéz lehet.
    5. Találkoztunk már azzal, hogy amerikai törvények miatt a nem USA lakosságú játékosok hátrányban részesültek.
    6. A játék marketing nem erőssége az NCwest-nek, ami esetleg több éves távlatba jelenthet problémát, viszont így mint F2P ez egyeltalán nem biztos.

Mind a két szolgáltató követett már el hatalmas hibákat szóval emiatt nem érdemes megítélni hol jobb játszani. Mivel a fórumról szinte mindenki az NCwestnnél játszik, így az ő hibáikat ismerjük legjobban, de aki figyelemmel kíséri az Innovát vagy ott játszik az tudja, hogy ott is vannak hatalmas bakik.