A nem hivatalos (privát) szerverekkel kapcsolatban máshol keress információt! A topik olvasói nem tudnak semmit a privát szerverekről, ezekről kérdezni felesleges és büntetőpont jár érte.

Magyar Rajongói Oldal

• Mydgard
    Hali!

Nos mi is végzünk gazdasági elemzéseket mostanában és elég sok átfedés van több hozzászoló véleményével. Ami leginkább bebaszott az a common item lehetett és hogy ebből kifolyólag nem esik full drop mezei mobból (csak craft és raid). Nyilvánvaló hogy 24 óra alatt egy szerveren naponta kiesett jópár item (B, A grade), ami normális szinten tartotta az árakat, ment az enchant, volt cry. De mivel lecsökkent a rendes itemek beszerzésének lehetősége, az enchant -> a full item, az alapanyagok, a cry, gem árak az egekbe szöktek. Ezt egészítheti ki, hogy nincs az adenára kereslet egyrészt mert a szerver nagyrésze 75+ os, magának is képes kitermelni amire szüksége van, kevesebb a donate, az adena viszont ömlik változatlanul, az ára is ezért ment le. Na mindegy ez az NCSoft baromsága, hogy megy a felszólítás 3rd party softver ellen, ellene nem tesz semmit, ezután nem veszik figyelembe a játék köré épült gazdaságot in-game és real-life, ahol már valós pénzről és pénzérdekről is szó van és egy normálatlan patchel felborítják az egész rendszert!

Mindenesetre a legkézenfekvőbb megoldás egy mezei játékos részéről véleményem szerint, ha egyszerűen nem vásárol ilyen árakon. Közgazdasági alapfeltevés, hogy az árat az mutatja amennyiért vki hajlandó venni ill. vki eladni valamit. Eközött most igencsak nagy rés van, de ha nem vásárol senki majd lecsökken az ár.