pbes#4841
Nekem routeren van, semmit nem kellett beállítanom, pár hete volt olyan gondom, hogy nem jelentkezett be egyáltalán, miután a sima felhasználónév/jelszavas ADSL helyett átállítottam, hogy a helyi hálóra kapcsolódjon a gép (végülis itt sem kellett változtatni semmit, csak nem kapcsolódtam ADSL-re, mert a router már megtette) és a router kapcsolódik az ADSL-re, azt írta, hogy az alapértelmezett átjáróval van gond, ami persze nem igaz, mert minden más ment. Végül kiderült, hogy a 7.5.0319-es (ebben nemvagyok biztos, 1-2 oldallal hátrébb megtalálod a pontos verziót és a hiba leírását) MSN hibás, leszedtem és visszaraktam a 7.0.0813-at, mert 7.5ösből nem volt frissebb magyar verzió, akkor még csak angolul volt elérhető a 7.5.0322-es javítás.
Ha viszont kapcsolódik, de ha nincs forgalom, ledob, akkor valószínűleg a routered van rosszul beállítva, nézd meg a beállításait (általában böngészővel lehet elérni, nézd meg a kézikönyvét, hogy mi az IP címe, rendszerint 10.0.0.1, 192.168.0.1, 192.168.1.1, stb szokott lenni, azt írd be a böngésző címsorába és ha minden jól megy a router beállítóoldala jelenik meg, a felhasználónév/jelszó páros is a kézikönyvében van) és valószínűleg a pppoe kapcsolata nem állandóra van állítva, könnyű megtalálni, de a leírásban biztos ott lesz a válasz.