Ki mennyire hisz benne?
  • kaldea
    #142
    megértelek. én kezdő vagyok és tudom milyen könnyű tévedni sajnos. maga az asztrológia egy tökéletesen felépitett rendszer, amit csak az asztrológus tudatlansága ill. figyelmetlensége torzithat el. sokan vannak, akik nagy lelkesedéssel vetik bele magukat, aztán 4-6 év helyett elvégeznek kb. 2 évet, vagy talán csak könyvekből sajátitják el, aztán hatalmas önbizalommal és elégedettséggel mindenkinek mondanak mindent. nagyon nehéz munka, visszaszámolni és meghatározni a pontos születési időt. 4 perc tévedés is hozhat merőben más személyiséget.
    a bolygók nem nagyon tudnak hatással lenni az emberre, legalábbis -a Holdon kivül- ez még nem bizonyitott, ezért az asztrológia szimbólumként használja ezeket. pl. a Szaturnusz szimbolizálja az illető korlátait, félelmeit, kötelességtudatát stb... tehát egy ember személyiségében fellelhető tulajdonságokat analógiába lehet hozni ezekkel a bolygókkal. ha megkérdeznéd, hogy hogy lehet ez, azt mondom: FOGALMAM SINCS, de működik. talán ezért nem fogadják el különböző kultúrákban, mert konkrétan nem lehet bebizonyitani.
    a nagy általánosságokról pedig az a véleményem, hogy csak annak lehet bemesélni hogy ő ilyen vagy amolyan, aki egy kicsit sincs tisztában önmagával. szerintem minden ember egyedi és mindenkiben megvan minden, ami a másikban is, csak mindenkinél más dominál, és ettől válik "látszólag" mássá mint a többi. mindenkinek megvannak a maga félelmei, gátlásai, hobbija, vagy családi problémája, de az már nem mindegy, hogy kinél milyen a rangsor. pl. egy anya halála amig a.-t alkoholistává teszi, b.-t rádöbbenti arra, hogy mostmár felelősségteljesen kell gondolkoznia, addig c.-t pedig arra tanitja, hogy fogadja el a dolgok ill. személyek mulandóságát. hát ennyi...és még sok más minden