SG Fórumozók Képtára - http://tagok.sg.hu/keptar/
Nincs "Szívkirályevolúsün", képzeld oda, ha fáj!Képberakás előtt olvasd el: Gyakran Ismételt Kérdések
-
extramagascsaj #73788 Nekem is melóznak barátaim Angliában, Hollandiában...én meg faterommal egyetemben Németországban tanyázok. Angliáról és Hollandiáról nem tudok nyilatkozni érdemben, csak amennyit a barátok mesélnek körvonalazódott bennem egy-két dolog. Én is körbe jártam a témát nem is olyan régen,h pl. Angliában mi mennyi ismerősök által,mert volt róla szó,hogy oda megyek.
Szerintem legtöbbször az egyénen múlik,hogy mit tud kihozni egy helyzetből. Lehet vki kimegy külföldre, és szarul érzi magát, balfasz...és hazamegy sírva,h mindenki bunkó,drága minden, meló meg nincs...közben más meg vígan elvan. Tegyük hozzá azt is,h az otthoni állapotokat csak felül múlni tudják a britek (is).
Az angol zavargásokat hagyjuk már...ne hozzuk már párhuzamba a munkanélküliséggel. Bevándorlók csinálták a feszkót...és elektronikai cikkeket loptak...Nem angolok loptak kaját,mert olyan a helyzet...az azért más lenne.
Egyébiránt itt Németországban kellemesen csalódtam. Azt mondom,h a minimálbérből is vígan elél az ember, és félre is tud tenni,ha oda figyel a pénzre. Az emberek meglepően kedvesek és segítőkészek (az echte németek). Nem érzem azt, amit sokan mondanak,h itt én csak Ausländer lennék. Senki nem érezteti ezt velem...aki ezt így érzi, és nem tud itt boldogulni,meg kívülállónak érzi magát...az maga tehet róla szvsz (és ez máshol sincs másképp,ami az utóbbit illeti).