SG Fórumozók Képtára - http://tagok.sg.hu/keptar/
Nincs "Szívkirályevolúsün", képzeld oda, ha fáj!Képberakás előtt olvasd el: Gyakran Ismételt Kérdések
-
Pár éve egy gyalogost kis híján elgázoltam egy kereszteződésben. A sarkon állt egy furgon, gőzöm se lehetett, hogy mögötte épp lelép a járdáról egy ember. Na most ugye a gyalogosnak akkor is elsőbbsége van (a gépjárművel közlekedővel szemben) kijelölt gyalogos átkelőhely (zebra) hiányában, ha az ő általa keresztezett útRA kanyarodik be az autós. Ez voltam én. Kb 30 km/h-val kezdtem bevenni a balkanyart, az ember meg csak sétált tovább, amikor észrevettem. Három lehetőségem volt, amelyek közül a gyalogos elgázolását elvetettem. Második: fékezés nullára, ami a mögöttem érkezőket meglephette volna. A harmadikat választottam, hogy gázzal nagyobb ívben veszem be a kanyart. Sikerült, de egy perccel később az adrenalintól szét akart robbanni a szívem. Megálltam, kiszálltam, elnézést kértem, és hála égnek semmi baja nem lett. De azóta a sarokra beállók autóit legszívesebben zúzdába küldeném...sofőröstül. Nem hiába kell ott helyet hagyni.
Engem egyszer már "gázoltak" el úgy, hogy súrolt a kocsi, és az sem volt jó érzés, sőt meglehetősen pocsék érzés volt.
Ezek után lehetőség szerint majdnem mindig megállok, ha egy gyalogost látok a zebránál.