SG Fórumozók Képtára - http://tagok.sg.hu/keptar/

Nincs "Szívkirályevolúsün", képzeld oda, ha fáj!

Képberakás előtt olvasd el: Gyakran Ismételt Kérdések
  • Aspyrin
    Abból ered, hogy kultúrális, emancipációs fejlődésünk során odáig jutottunk, hogy megválogatjuk azt, hogy kivel, mikor, hol és mit csinálunk. Na most a szingliség ennek a folyamatnak az eredménye

Ezt a fogalmat úgy hívják: önállóság. Annyi köze van a témánkhoz, hogy minden az életben előforduló cselekedet az egyén döntésétől is függhet.

tudod a szingliség jelenség és nem tulajdonság.. mert egyes díszpéldányok túlságosan finnyásak és első benyomás alapján ítélnek és nem is haljlandóak megismerni a másikat hátha találnak benne jó tulajdonságot. Vagy egyszerűen csak nem képesek feladni semmit másért. (mondjuk ez egy 2 irányú folyamat mert lehet, hogy éppen pont ilyen pasikkal találkoznak mindig).

Most akkor jelenségről vagy tulajdonságról beszélünk?
    Ha döntést hozol valamiről az egy tudatos kifejezése az akaratodnak, vagyis nem jelenség, hanem tulajdonság. Ha valamilyen oknál fogva a viselkedés befolyásolja a környezettel való kapcsolatfelvételt, akkor azt deviáns magatartásnak hívjuk.
    Jelenségnek hívhatjuk akkor, ha az ilyen tulajdonsággal bíró embereket próbáljuk megnevezni.

De ez a problémáa nem a tévéből jön hanem abból, hogy hála a jóléti társadalomnak a csajok és a fiatal srácok is agyon vannak kényeztetve. Azaz nem a kultúra és a média a hibás hanem a szülő.

Valóban a szülő a hibás. Részben.
    Pont az általad említett média az, ami sulykolja az emberekbe, hogy milyennek kell lenned ahhoz, hogy elfogadjon a társadalom. Egy ilyen helyzetben a szülőnek is meg kell húznia a határt a gyereknevelés kérdésében, hiszen a fene nagy demokrácia nem ad sok eszközt a helyes út megtalálásában. Vagyis igenis a média irányít bennünket, sajnos..

Modell leszek" attitűd meg nem hiszem, hogy 10-ből 6-8 lányra lenne jellemző. Ha meg környezetedben igen akkor sajnálom, hogy ilyen intellektuálisan sivár a környezeted.

Igaz, azt csak egy lehetséges végállomásnak szántam, valóban rossz helyre került.
    A barátaim, rokonaim szöges ellentétben állnak a szingli üzemmóddal, az intellektualitással szerencsére nincs gond. Én csak arra reagáltam, amit hétköznap a nagyvárosi nyüzsgésben tapasztalok, vagy akár otthon a televízió képernyője előtt ülve.