SG Fórumozók Képtára - http://tagok.sg.hu/keptar/

Nincs "Szívkirályevolúsün", képzeld oda, ha fáj!

Képberakás előtt olvasd el: Gyakran Ismételt Kérdések
  • DecenS
    Sziasztok :o)

Belga bulin voltam tegnap éjjel a Gödörben. Szokásos marhulás, amolyan belga stílusban, csak volt ott néhány nem oda való figura, akik pogózni (!) kezdtek a nagy örjöngések közepette. Előtte Titusz zenélgetett a Carbonfools-szal. Az is frankó volt nagyon.
    Fél kettő körül ért véget a hepaj, én szépen elindultam gyalog a Margit híd budai hídfője felé, abban a reményben, hogy elérem az éjszakai buszt, amelyik 2.20 körül indul a Batthyányról. Hála istennek a korábban megszokott "rendtől" eltérően 2.15-kor indult a busz, így még integethettem neki kb 100 méterre a megállótól. (Évente legfeljebb 1-2 alkalommal van szükségem az éjszakaira, de olyankor richtig, beszopok valami menetrendváltást...) Így hát leültem a padra és néhány ki nem mondott, ízes mondat közepette füstölögtem csöndesen. Szállingóztak lassan az emberek, ripsz-ropsz eltelt az az egy óra - mit nekem eső, és fagyoskodás! A buszon persze tömegnyomor. Persze a mezei halandó megpróbáltatásainak ezzel még nincs vége. Ugyanis a 42É busz csak Batthyány tér - Békásmegyer között közlekedik, én pedig Budakalászon lakom. Békásról rendszerint egy kiegészítő járat szokott indulni Szentendre felé a 42É megérkezése után. Mondanom sem kell a kiegészítőnek se híre se hamva. Az emberek elszállingóztak, mert nagyon úgy nézett ki, hogy meg kell várni az első, hajnali hévet, ami Szentendréig közlekedik. Másodmagammal maradtam a buszmegállóban... hiszen a lepényhal meg először, de a remény hal meg utóljára. Épp morogni kezdtünk a sráccal, hogy mennyire impotens a Bkv, hogy képtelen megszervezni az éjjeli közelekdést (is), amikor megállt melletünk egy kocsi. Ablak lehúz, volán mögött egy fiatal lány. Kb korunk beli, huszonközepe. Áthajol az anyósülésen: "Pomázra megyek, elvigyelek titeket, arra mentek ti is?" Persze kapva-kaptunk az alkalmon, de egy szempillantás erejéig köpni-nyelni nem tudtunk a meglepettségtől. Manapság még létezik ilyen? Nem hogy számítani nem számítottam hasonló segítőkészségre soha, senkitől - de még a reális lehetőségét is elvetettem.
    Beszállás után persze meg is jegyeztük a lányzónak, hogy bizony bátor teremtés a javából. Két vadidegen faszit felszedni a buszmegállóban az éjjel közepén. Az út alatt dumálgattunk egy keveset, bár Békásról nem tart soká az út Kalászra.
    Persze kiszálláskor nem győztem megköszönni neki, hogy elhozott, de mégis sajnálom, hogy nincs lehetőségem viszonozni, vagy valahogy kifejezni a hálám - csak egy ilyen bugyuta kis fórumbejegyzés formájában meghálálni a gesztust.
    Szóval maximális respekt ennek a kedves éjjeli tündérnek, és remélem, soha nem fog olyanokkal találkozni, akik visszaélnének a jó szándékával.