SG Fórumozók Képtára - http://tagok.sg.hu/keptar/

Nincs "Szívkirályevolúsün", képzeld oda, ha fáj!

Képberakás előtt olvasd el: Gyakran Ismételt Kérdések
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, ismerem.
    Annak idején jártam én is így.
    De volt olyan hely, ahol meglepődtek, hogy a pécsi JPTE Komarov (most PTE Babits Mihály) elit Gimnáziumában érettségiztem, és a szakmám földmérő, meg értek ehhez, ahhoz stb.
    Szóval, azoknak, akikről "lerí" az arcukról, és azoknak akiknek nem, de a nevük olyan, sajna nem sok esélye van a mai Magyarországon.
    Amikor kiderül rólam, beszélgetés közben - mert provokatív módon, kiszoktam hangsúlyozni a vezetéknevem, hogy lássam, miként fogadják a meglepőt - megtudják a származásom, (általában) illendően visszafogják a meghökölést az emberek.
    Nehéz lehet elhinni, hogy egy barbárnak, koszosnak, bunkónak tartott "népségből" is lehet valaki egyetemet végzett, értelmiségi szakember, aki többet tud(hat), mint a környezetében - esetleg - bárki.
    Ilyenkor az jut eszembe, ami már közhely:
    Amerikában az afro-amerikaiak (négerek) sokáig nem tölthettek be közhivatalokat. Aztán megört a jég, a 30-as évek nagy bevándorlási hullámai megjhozták gyümölcsüket, s azok az emberek, nációk, akik itt, Európában gyűlölték a cigányokat, zsidókat, ott, Amerikában megszavazták a niggereknek (bocs) a közhivatalokat...

Áááááá, na mindegy, nem erről akartam beszélni. Bocs.

Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004