SG Fórumozók Képtára - http://tagok.sg.hu/keptar/
Nincs "Szívkirályevolúsün", képzeld oda, ha fáj!Képberakás előtt olvasd el: Gyakran Ismételt Kérdések
-
Decens: természetesen reformálják, viszont én nem ilyen kis reformokra gondolok, hanem olyanra, amitől a diák megtanul az iskolai évei alatt:
pl.- tervezni,
- időt beosztani,
- nem csak "megtanulni-visszaadni-elfelejteni",
- önálló-, és csapatmunkát,
- stb.
valami ilyesmiket.
Most az jutott eszembe, hogy az amcsikat folyton szidják, mert azt sem tudják, hol van Budapest (tényleg elrontják, és Románia fővérosának gondolják, de ez a mi csőrünket b@ssza), vagy fősuliig alig tanulnak valamit matekból. De a 'jég hátán is megélnek'! Tudnak küzdeni is a sikerért. Most mondhatnák: Jó, jó, ez nálunk is megvan. Hát persze, csak nem olyan arányban. Ezen kívül nálunk sok felesleges dolgot is tanítanak. Én pl. gimiben tanultam matek fakt-on a főiskolai anyagot, aztán fősulin megint, és mára totál elfelejtettem. Középiskolában tanultam földrajzt, kémiát, biológiát, irodalmat amik mind "hasznos" tárgyak, csak egy szűk rétegnek hasznosak. Lehet ezeket a tárgyakat tanítani, sőt kell is! Csak az nem jó szerintem, hogy feladják a megtanulandó anyagot, és azt kérik vissza egy az egyben. Önmegvalósítás nincs is, ami az ember egyik legfontosabb mozgatója. Kreativitást szinte képtelenség belevinni a tanulmányokba. Egyelőre sajna nincs ötletem, hogy mit és hogyan kéne változtatni, de dolgozom rajta!
És földrajzból sajna mi sem vagyunk ám túl jók...(akinek nem inge...)
"A színvonal meg egyre csak romlik..." - ez asszem nem kétséges.