• Power
    #40
    mir jól írta, nem 450 MHz-es, csak 300 egész pontosan csak 294,912MHz :)

    "Hogy a macintosh lassú meg volt neked egy évig? Akkor kicsit körülkellett volna nézni,a maci támogatása elég tré de érdekes módon néhány alkalmazás sokkal gyorsabban fut rajta mint amd-n és p4-en..:)"

    Semmilyen programot(apple gyári demón kivül) nem tudsz mutatni amelyik egy 1,2-es macen jobban fut, mint egy 3gigás P4-en. Ez még az olyan programokra sem igaz amelyek eleve mac-re optimalizáltak.

    "Valahogy Intelék és AMD-ék igencsak bugdácsolnának ha monnyuk olyan procit nyomnának pc-be mint amilyen a ps2-be van csak monnyuk legyen 200 mhz-eé gyorsabb és hoppa....800 Mhz-en futna olyan játék gyönyörüen amihez manapság 2 ghz feletti gép kell?:)))"

    1. Egy játék futatását nem csak a processzor határozza meg. Számos más összetevő. A ps2 számos társprocesszor van s ezek jól kiegészítik egymást. Ha a pc-ben is ott van pl. egy Radeon9800XT, gyors memória, gyors hd stb, akkor semmi gond.

    2. Az optimalizálás a másik sarkalatos pont amit a ps2-ben a fixhw miatt érdemes megtenni, de pc-kben nem.

    3. A ps2 direkt speciális játéktípusokra lett kifejleszteve, a pc meg teljesen általános cucc, elsősorban nem játékra készül, bár arra is kiválóan alkalmas.