• mir
    Az agy példát azt csak egy érdekes nézőpontként említettem meg.
    és lehet, hogy összeadni nem tud, de arra amire tervezték akkor is KATEGÓRIÁKKAL gyorsabb, mint akármilyen más processzor, pedig minden egysége jóval jóval lassabb.
    a célom nem az volt, hogy összehasonlítsam most a két "processzor" teljeyítményét, csak az, hogy rávilágítsak, hogy egy lényegesen alacsoníabb órajelű "processzor" is lehet speciális feladatokban SOKKAL SOKKAL gyorsabb, mint egy jóval magasabb órajelű, észerintem az állításomat bizonyítottam, az általam említett dolgokban az agy valóban gyorsabb, az "alacsonyabb órajel" ellenére.
    abban is megegyezhetünk, hogy nem ugyan arra jó, de az állítást, miszerint NAGYON kicsi órajelű "processzor" is lehet gyorsabb, mint akármilyen nagy órajelű társa bizonyítottnak tekinthetjük.
    ja, és mielőtt azt mondanád: nem fair az összehasonlítás: már miért nem lenne fair? adott feladatok elvégzésére való alkalmasságot lehet vizsgálni. az sem érv, hogy az agy nem 32 bites. mert akkor mi van? semmi.

"Hiaba szajkozod folyamatosan az amd PR rizsajat, attol meg nem lesz igaz"
    ha te azt állítod, hogy az AMD féle PRT rizsa nem igaz(márpedig egészen egyértelműen azt állítod a fenti mondatban) akkor az azt jelenti, hogy szerinted annak az ellenkezője igaz, azaz az órajel a teljesítménnyel szoros kapcsolatban van.ezt több pontos is meg lehet cáfolni:
    1: agy. bár ezt hagyjuk úgy látom, a lényeget nem sikerültmegértetnem.
    2: vegyünk egy kripto processzort. ezek tipikusan 500 MHz alatt vannak, de a kódolási teljesítményük SOKKAL alacsonyabb, mnt az általános célú processzoroké.
    tehát megint: lehet nagyobb teljesítményt adni kisebb órajelen.

ps: lehet, hogy ez eddig félreérthető volt: az általános célú processzor nem azt jelenti, hogy mindenre jó, hanem azt, hogy elágazásokkal és ugrásokkal teli "viszonylag" kisebb számításigényű programok futtatására vannak tervezve. tehát ezek is speciálisak egy bizonyos szinten.