• Omegared
    Kedves I96.

1.
    TFH. (tegyük fel hogy) adok neked kerek perec 2* kb 35 ezer kemény valutát, Magyar Forintot.
    TFH. van két felső-középkategóriás alaplapod, mondjuk MSI, vagy felső kategóriás Asus (nem az "X-X"-el végződő típusú).

Siess el a sarki számtecheshez, nagy bociszemekkel nézz a bácsira, és kérj tőle 1 AMD, és 1 Intel processzort. A leggyorsabbat ami kijön a körülbelül 35e HUF-ból.

A Ebolt árait vettem alapul, kétségtelen hogy van olcsóbb is, de ez elég ismert (ellenőrizhető).
    Mindazonáltal az olcsóbb helyeken arányosan olcsóbb mindkét általam kiválasztott processzor.
    és sajnos sok tapasztalatlan ember vásárol náluk, és a mögöttuk álló nagykertől is.

Nézzük az Intel oldalt.

Intel Celeron 478PGA 2700MHz BOX
    (128KB, 400Mhz-Northwood)
    Ára: nettó 26.640 Ft (bruttó 33.300 Ft)

Amd oldal:

AMD XP 2500+ CPU (1.83GHz, 512KB, 333MHz)
    AXDA2500-Barton

Ára: netto 24.880 Ft (brutto 31.100 Ft)
    Venti nincs, + 2-4e HUF.

Namost ugorj neki, telepíts, installálj (legyen mindkét gépben ugyanolyan videokártya, ugyanolyan memória (512mb 400DDR) 80Gb Seagate Barracuda IV. vinyó, stb.

Kedvenc mondásod az órajel vita, és hogy az összteljesítmény a lényeg.

1830 Megahertz áll az Intel 2700 (!) Megahertzével szemben.
    Hol van itt a PR számokkal való dobálódzás? 2500+ ez van írva a procra.

Tesztek szerint (saját tapasztalat is), nézz szét nyugodtan az interneten, a 2500+-os Amd, gyorsabb mint a 2700mhz-s Intel Celeron.

Ehhez a ponthoz érve jön az a duma hogy ne egy cerkához hasonlítsam az Athlont.
    De ehhez fogom hasonlítani, mivel kis országunkban az ÁR a döntő tényező, és sokan így választanak központi egységet gépükhöz.
    Ár-érték viszonylatban messze az Amd processzorai jelentik az optimális megoldást.

Valamint megkérnélek még arra hogy mutass nekem egy programot ami nem megy az AMD platformon (mondjuk én csípőből mondanék néhányat, de ezek mind vagy Intel platformot tesztelő programok, vagy az Intel platformhoz való fejlesztői eszközök.).
    A haverom haverjának régi szobatársa duma nem kell.

2.
    Hányadik neved ez (lehet én emlékszem rosszul )?
    Egy dologból rád ismertem. Az a bizonyos eset (vagy korábbi sérelem) azzal a K6-os procival… Mindig mikor valami hasonló vita kerekedik itt te biztosan megjelensz…

Üdv.: Omegared