• b-type
    Hát így hirtelen csak annyit találtam, hogy:
    "..Mert a tündék nem halnak meg, míg meg nem hal a világ, hacsak meg nem ölik őket, vagy sírba nem viszi őket a bánat (mert a halál e két nemének ők is ki vannak téve); s az idő nem csökkenti az erejüket sem, hacsak bele nem fárad valaki tízezer évszázadba; s haláluk után összegyűlnek Mandos csarnokaiban Valinorban, ahonnan idővel visszatérhetnek."
    Azt most nem találtam meg hogy meddig kell pihenniük mielőtt visszatérnek, az hogy ezt megtaláljam, bizots több idő, mert nincs garancia hogy nem mondjuk a Gyűrű Keresésében olvastam az összegyűjtött írói széljegyzetek között...
    Amit még érdekes hogy Elrond félelf származása ellenére megkapta ezeket a tünde kiváltságokat, miután elhatározta hogy a tündéket választja népének.
    Aragorn és Arwen esete is nagyon hasonló Beren és Lúthien-hez, de náluk már valszeg túl sok volt a kevert vér. Meg szegről-végről rokonok is voltak és ez már nem fért be..:)) Mondjuk ez inkább a tünde emlékezetnek zavaró, mert Aragorn ága a Númenori vére ellenére azért már több nemzedéket megélt.