10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ximix #93867
    Az "этилен, баллистическая ракета" -ra kerestem hátha dob valamit

    Ez hasonlít a Shemya szigeteki felderítős weboldalra, csak a másik oldalról nézve.
    Полигоны Семипалатинском и Сары-Шаган
    http://nuclear-poligon.ru/

    "Ez a webhely a Szemipalatinszk nukleáris és a Sary-Shagan rakétákról szól. És még annyira sem a hulladéklerakókról, mint az emberekről és arról az időről. Arról az időről, amikor létrehozták a Szülőföld nukleáris rakétapajzsát, és azokról az emberekről, akik az ország erejét és büszkeségét jelentették. Vannak, akik úgy gondolják, hogy minden a múltban van. Valójában az ezeken a kísérleti helyeken felhalmozódott hatalmas erő mérnökök és tudósok tudásában él, a rakétasilók mélyén szunnyadva. A politikusok és a történészek feladata, hogy értékelést adjanak, de én csak arról írok, amit magam is láttam vagy hallottam egy hozzám közel álló embertől.
    A szemipalatinszki kísérleti helyszín 1949 és 1989 között nukleáris fegyvereket próbált meg. Ez alatt az idő alatt 456 nukleáris kísérletet hajtottak végre a kísérleti helyszínen, 616 töltetet robbantottak fel, ezek közül 123 földi és légi volt. A nukleáris robbanások összteljesítménye meghaladta a 2500 Hirosimát. Emberek ezrei éltek és dolgoztak a szemipalatinszki teszt helyszínén. Lehetetlen az egész történetet egy oldalon elmondani. A hulladéklerakó történetének csak egy fejezetéről szeretnék mesélni - a rakétapontokról. "


    "A személyzeti osztályon meghatározták az ügyeletemet - 35 helyszínen. Különböző dokumentumokban ezt a helyet másképp nevezték el: Etilén, 44-es tesztközpont, 03145 katonai egység. A 35. helyszín a Balkhash-sivatagban volt, 100 kilométerre Priozersk városától. Több száz katona és tiszt élt a helyszínen, új rakétarendszerekkel dolgoztak."



    Руководство к приложению по режиму контроля за ракетными технологиями (РКРТ)–2010 г.
    pdf

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Vákuum bombáknál kerül elő még az etilén, az etilén oxid lehet akár rakéta üzemanyag is.



    Тема 1 Опасности, возникающие при военных конфликтах или вследствие этих конфликтов,
    и возможное воздействие на объекты, окружающую среду их поражающих факторов
    tárolt változat

    "Hatalmát tekintve a volumetrikus robbanó lőszer közepes helyet foglal el a nukleáris és a hagyományos (erősen robbanékony) lőszerek között.
    Úgy tervezték, hogy az ellenséges személyzet, szerkezetek és felszerelések lökéshulláma és tüze érje őket.
    Az energiaforrás metilacetin, propadein és propán keveréke bután vagy propilén-oxid (etilén) alapú keverék és különféle folyékony üzemanyagok hozzáadásával.

    Működési elv: folyékony üzemanyag (etilén-oxid stb.)
    egy speciális héjba helyezzük, amikor felrobban, permetezzük, elpárologtatjuk és összekeverjük a légköri oxigénnel, így körülbelül 15 méter sugarú és 2-3 méter vastagságú üzemanyag-levegő keverék gömbfelhőjét képezzük."



    Системы боеприпасов объемного взрыва (FAE)
    https://www.mineactionstandards.org/fileadmin/MAS/documents/standards/translations/TN_09.30_04_2001_FAE__V.10_Amd_1__RU.pdf


    Что такое вакуумная бомба и каков ее принцип действия
    https://militaryarms.ru/boepripasy/bomby/vakuumnye/




    A SS-20-nál mi ez a sok betű és szám ?

    forrás