10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • F1End
    Nagyon jó videó.
    Ami nagyon tetszett benne:
    - Sok remek, követhető vizuális elem van benne, mint például a lámpás-radaros hasonlat vagy 12:44 -től a Jojó tűzvezetése.
    - Nagyon jó ábrák a rendszerről, mind a berendezések, mind a működés tekintetében
    - Célok és a rendszer/rakéták fejlődése is párhuzamba van állítva

Ami kritikám lenne:
    - ha laikusok számára készült, akkor túl nagy az információ sűrűsége. Nagyon sok koncepció kerül bemutatásra, sok-sok ábrával. Itt a haditechnika fórumban és a htka.hu -n valószínűleg a többségnek elsőre átjön minden, mert a bemutatott dolgok jelentős részével tisztában vagyunk. Például a 0:50 -nél betett, szovjet honi légvédelem fejlődését szemléltető ábra önmagában rengeteg információt tartalmaz. Szerintem amikor először láttam (talán a haditechnikai összefoglalóban?) én percekig nézegettem, hogy felfogjam nagyjából az implikációit.
    - az előzőhöz kapcsolódóan, van pár olyan dolog benne, ami plusz információ, de a videó egészét tekintve nem fontos, így inkább eliminálnám. Ilyen például 6:37 -től elhangzik, hogy az Sz-25 ezredek hány darab hadosztájba voltak rendezve, s pontosan mely hadosztályok voltak ezek.
    - Könnyebben követhető lett volna a rakéták fejlődése, ha nem egy adagban lettek volna bemutatva, hanem nagyjából időrendben egyszerre a célpontokkal. Pl: AGM-28 röviden bemutatva, majd ezt követően a 217M gyártmány. A nézők így könnyebben össze tudnák rakni, hogy az új célpont paraméterei miatt milyen változások következtek be a rendszer működésében és a rakéták kialakításában. (bár ez nagyjából most is benne van a videóban, a sok rakéta típus miatt sok a felsorolás és szerintem nehéz követni).
    - Azt hiszem pár gyakran említett koncepció nem került bemutatásra. Itt konkrétan a három pont rávezetésre gondolok, ami úgy emlékszem nem volt a videóben, de többször is említve volt mind felirat, mind szóbeli formában.

Mindenesetre köszönjük a fáradozásodat, különösen, ha a grafikus elemeket is te csináltad, biztosan sok munka van benne.