-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fade2black #93090 Japán fekszik Kínától 600kmre vagy US? Japán Kína szembenállás van historikusan "genetikailag" kodolva vagy a Kínai US? Ha bármi lenne/lesz ki tud lokálisan valós erővel Japán oldalon megjelenni? btw Japán US által megszállt terület? O_o
Jelenleg is de a jövőben főleg a térségben így-úgy de vagy "behodolsz" Kínának vagy az US "barátságát" keresed. Japán, Taiwan... érthetően egyértelműen az utobbit. Ennél sztem sokkal érdekesebb első blikkre, hogy pl még Vietnam is pedig nekik nem csak a Kínai megszállással de az US féléről is van sejtésük.
@palinko Sztem bármi ilyesmi jelenleg elképzelhetetlen vagy nagyon necces. Egy Japán esetén pl brutál erőket kéne partra rakni. Hogy, mivel? Komoly profi hadsereg meg 110millió Japán aki nem kedvel bármit ami nem Japán ha meg Kínai akkor zsigerből gyülől.
Katonailag ez az egész persze eléggé egyértelmű terep. Ma még a Kínai katonai kiadások "csak" akkorák mint mondjuk az Orosz+Angol+Francia. 10év múlva viszont már lehet a Kínai akkora lesz mint a US. 15-20év múlva pedig akkora mint a US+Orosz+Angol.... máris nem elképzelhetetlen akár Japán megszállása sem.
De sztem a Kínai álomban legalább ennyire domináns a soft power. Ellop, ledömpingel, tönkretesz/megvesz. Autoriter rezsimeknek "kölcsön ad" akármilyen hülyeségre majd miután nem tudnak fizetni csúnyán benyújtja a számlát. "Egy út." Eközben egy olyan totális kontrolt épít ki Kína Kínában ami még Orwell legbrutálabb rémálmaiban se volt. Ezt persze késöbb értékesíteni is fogja "baráti" autoriter rezsimeknek. Moon is migránsveszély van nemde?