94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#92970 Turbánosok ellen felesleges marhaság, a drónok töredék áron tudnak sokkal többet és semmi garancia nincs arra, hogy a turbánosok 150 km-en belül lesznek és a terep nem zavar be. Mert a 150 km tükörsima terepre igaz...
Az AGS létjogosultsága nyilván véleményes - szerintem is értelmesebb lett volna Arsenal Ship-nek megépíteni az osztályt, az AGS-ek helyére is VLS indítókat helyezve. De miután az US NAVY és az USMC számára továbbra is kiemelt képesség a partraszállás, és annak támogatása, kellett egy ilyen képesség. Ilyen szempontból a Zumwalt osztály kényszerpályán mozgott. Szükséges volt a képesség, hát e köré építettek egy hajóosztályt, amelyen az új technológiákat (elektromos-diesel/turbina meghajtás, integrált elektromos rendszer, magas fokú automatizáltság, lopakodóképesség, stb.) kitapasztalhatják, hogy az utána tervezett CG-21 AEGIS osztály már egy kiforrott hajótestre épülhessen.
Csak ugye a CG-21 nem valósult meg...
Egy fejlett ellenfél meg kb. azonnal beméri, hogy hol a hajó. A stealth értelme 0. Mert tudod, hogy merre kell zavarni az ASM-et. Közelről már érzékei a radar. Ha meg IR érzékelő is lesz rajtuk, akkor meszeltek a hajónak.
Molni, te is jól tudod, hogy a lopakodás arról szól, hogy adott radarral milyen messziről vagy érzékelhető. A Burke-osztályhoz képest töredéke az RCS értéke, így radarral felderíteni sokkal nehezebb, a radar-önrávezetésű ASM-ek sokkal kisebb távolságból képesek befogni és ráfordulni adott esetben. Ez egyértelműen nem 0 érték, hiszen MCG nélküli ASM-eknél a hatótávolság függvényében akár 10-20km-el is odébb lehet a hajó, mint indításkor számolták.
A Zumwalt osztály ráadásul IR lopakodó is, a hajó oldalfalait belülről vízzel hűtik, hogy a tengerrel azonos legyen a hőfoka, a felépítménynél a kémény körül külön hideglevegő-betáplálás van, hogy minél kisebb legyen az IR jele a hajónak.
A Zumwalt feltehetően a legjobb lopakodóképességű aktív hadihajó jelenleg.
Az én szememben úgy marhaság az egész, ahogy van.
Hangsúlyozom, hogy a jelen állapotában, AGS lőszer nélkül, CIWS nélkül, 3 példányban megépítve szerintem is marhaság. De az alapkoncepcióban volt ráció. Csak nem azt valósították meg... -
#92969 Sok B-17-es úgy tért vissza hogy hiányzott valamelyik vezérsíkja. Ezeknek meg mindenből kétszer több lett mint a felszálláskor.
Utoljára szerkesztette: qtab986, 2020.05.31. 21:54:48 -
Árpicsek #92968 Üdv!
Biztos én vagyok fogyatékos, meg ők jobban tudják, de mi a frásznak az egyiptomiaknak az f-16 meg mig-29 mellé Eurofighter? Esetleg még Rafale? Ezek gyűjtik őket, vagy mi? Szerintem még Jak-130 kéne nekik az M-346 mellé. -
#92967 Is is. Leírtam.
Turbánosok ellen felesleges marhaság, a drónok töredék áron tudnak sokkal többet és semmi garancia nincs arra, hogy a turbánosok 150 km-en belül lesznek és a terep nem zavar be. Mert a 150 km tükörsima terepre igaz...
Egy fejlett ellenfél meg kb. azonnal beméri, hogy hol a hajó. A stealth értelme 0. Mert tudod, hogy merre kell zavarni az ASM-et. Közelről már érzékei a radar. Ha meg IR érzékelő is lesz rajtuk, akkor meszeltek a hajónak.
Az én szememben úgy marhaság az egész, ahogy van. -
#92966 Ha már haditengerészet: Olaszország elfogadni készül egy Egyiptomi fegyverrendelés-packot:
-6db FREMM fregatt, ebből kettőt kvázi azonnal (az Olasz haditengerészet részére készült GP alvátozatból, ugyanis ők ASW változatot szeretnének helyette, még ha pár évvel csúszik is az átadás)
-12db Partmenti Járőrhajó (talán a PPA?)
-24db Eurofighter
-24db M-346 kiképzőgép
A már építés alatt álló hajóegység megvásárlása úgy tűnik Egyiptom specialitása, jelenlegi egyetlen FREMM-osztályú fregattjuk, a Tahya Misr eredetileg Normandie néven a Francia haditengerészetnek készült eredetileg, és ugye a két Mistral-osztályú LPD egységük is hasonló módon került hozzájuk. -
#92965 Most tisztázzuk: a koncepció volt ökörség, avagy a megvalósítás? :)
A koncepció szerintem nem volt olyan rossz Még akár az AGS-el is, csak akkor vegyenek már hozzá gránátot is. BTW irányított gránátokról beszélünk, tehát itt azért nem olyan egyszerű pontosan meghatározni az indítás helyét, mint egy nem irányított gránát esetén. Nyilván a CG-21-el együtt ér az egész valamit, mert AEGIS nélkül féllábú óriás, de amúgy egy sor dolgot jól sakkoztak össze (integrált fedélzeti rendszerek, magas fokú automatizálás, lopakodóképesség, Mk.51 VLS...).
Viszont úgy, hogy nem jött a CG-21, a Zumwalt légüres térbe került, mert az AB-knek jutott AEGIS rendszer, amíg a Zumwaltoknak nem. -
#92964 Ez tök jó, csak ezt az AB osztály alapvető nem stealth kialakításával és normális fegyverzettel is meg lehetett volna tenni...
Lehet automatizálni egy koncepcionálisan eltolt hajót, csak értelme nem sok. Techdemo. Legfeljebb. -
#92963 Ha végiggondolod, a Zumwalt (és az egész XXI. century fleet koncepció) előrelátóan indult. A cél az volt, hogy modern, lopakodó kialakítású hadihajókra álljon át a US NAVY úgy, hogy a személyzet igényét megfelezik-harmadolják és a legmodernebb technológiákat építik be.
Erre talán a személyzet száma a leglátványosabb:
Ticonderoga: 330 fő
Arleigh Burke Flight I.: 303 fő
Arleigh Burke Flight IIA.: 323 fő
Zumwalt, tervezett: 130 fő
Zumwalt, végleges: 147 + 28 fő (a +28 a helikopterek kiszolgálásához való személyzet és pilóták)
Oliver H. Perry, early: 170 fő
Oliver H. Perry, late: 205 + 21 fő (a +21 a helikopter-kiszolgáló személyzet és pilóták)
LCS, tervezett: 40 + 35 (alapszemélyzet + küldetésmodul személyzet)
LCS, valós: 50 + 30-45 (alapszemélyzet + küldetésmodul)
FFG(X), tervezett: 140 fő
Az US NAVY hagyományosan a két kezi munkára épít, az új hullám az automatizálás lett volna... -
#92962 Szerintem az egész Zumwalt koncepció ökörség. Úgy ahogy van. Turbánosok ellen drága marhaság, hi tech ellenfél ellen meg minek..:? Stealth a hajó...
...majd az első lövés után a ballisztikából visszaszámolják, hogy a hajó hol van. Aztán odamegy az ASM salvo.
Ennek kurvára semmi értelme. -
#92961 A Zumwaltos videó mondjuk megosztó. Azzal együtt, hogy talán az US NAVY legnagyobb blamája az LCS mellett, azért összeségében egy nagyon korrekt hadihajó lehetne. Ha költenének rá... -
-
#92959 Hadosztály, védett tartalék vezetési pontja. (bár ez így jóval kevésbé clickbait...)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.05.28. 05:51:37 -
#92958 "Feltárul a szovjet atombunker Dunavarsány határában"
Origó link -
#92957 Ez kb. kis UAV-k ellen és talán egy AKPWS rakéta ellen lenne hatásos. Jó időben. -
#92956 Érdekes ez a lézerágyú hajón dolog
Egyrészt a tengerből felszálló pára rögtön gyengíti másrészt meg mekkora füstön tudna áthatolni pl? Az is fura hogy repülők ellen még megértettem mert vékony az anyag, de ezzel igen csak másik hajót imitáló célra lőhettek, azon a vastag acélon hogy menne át? Megannyi kérdés. -
#92955 -
#92954 AR platform + Radial Delayed Blowback System
-
#92953 -
#92952 -
savaz #92951 Azt hiszem, a 'Leghosszabb nap"-ban olvastam, hogy a kevés kijutott kétéltű tank egyike fel lezárt nyílásokkal tepert keresztül-kasul Omaha beachen, Eltaposott jópár sebesültet is. Valaki aztán felmászott rá és addig dörömbölt, mig ki nem nyitották neki. Akkor aztán megbeszélték, hogy hova menjen és hova lőjön. A tank és a tank rádióján keresztül elért egyik romboló ágyúival aztán kilőtték azt a néhány támpontot, ami lefogta az ott partraszálló erőket és az egy megnyitott feljárón keresztül a gyalogság már fel tudta számolni a maradékot.
Ez az eset és a bockage harcok során először helyi kivitelezésben, később általánosan megjelent a telefon a harckocsikon mert nélkülözhetetlennek bizonyult a harckocsi gyalogság együttműködésben. -
#92950 2000 UNIT MAINTENANCE MANUAL for INTERCOMMUNICATION SET, VEHICULAR AN/VIC-3(V),
TM-11-5830-263-20
pdf link
2004 OPERATOR'S MANUAL for INTERCOMMUNICATION SET, VEHICULAR AN/VIC-3(V)
TM-11-5830-263-10
pdf link
-
#92949 Érdekes milyen sok funkciója van -
link
link
COBHAM Vehicle Intercom Systems (VIS)
pdf link
-gugli képek
VEHICULAR INTERCOMMUNICATIONS SYSTEM (VIS)
-link
-gugli képek -
F1End #92947 Azt mondjok el kell ismerni, hogy elég király lett a felvétel. -
F1End #92946 Én úgy tudom, hogy csak az M1A2 TUSK -tól kezdődően van telefon az Abrams -on egyébként. ( link ). -
#92945 Ez tök érdekes ha magamtól látom biztos azt gondoltam volna hogy valami műholdas telefon a tank csak az áramot meg valami antenna szerkezetet biztosít hozzá. Más országok nem vették át? -
#92944 AP blogról.
Egy bizonyos Giovanni Lucia (@giolucia) engedély nélkül drónozott Detroit városa felet pont amikor a Blue Angels repült....majdnem telibe is találták a drónját. A marha ráadásul fel is rakta a netre, de hamar rájött a hibájára és törölte mindenhonnan...volt aki persze leszedte a netről és visszarakta, majd a felvételt elküldte az FAA-nek:
-
#92943 Szerintem , meg azért van ott egy telefon, mert a Tankban nagyobb hatótávolságu rádio van mint ami a személyeknél, igy fontosabb uzeneteket, direktben tud jelenteni, mintha több személyen keresztül érne célt az üzenet. -
#92942 Meg pontosan tudni, hogy kihez beszél, ahhoz a hk-hoz, ahol fogja a telót. Nincs félreértés, hogy kire gondol. -
#92941 Elvileg már a 2.vh.-s Sherman-ok fenekén is volt ilyen telefon.
This M4 Composite hull supporting the 96th ID on Okinawa has an infantry phone, and there is Dough on it.
Gondolom ma már tudnak rádión beszélgetni enélkül is, előnye lehet, hogy pl: ez egy zárt rendszer, az ellenség nem tudja rádiófelderíteni.
-
#92940 Akkor okés mert annak is nézett ki :-D -
#92939 Pót-(fél)-futógörgő.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.05.14. 14:48:01 -
#92938 A mienk, az 58-K-100 így nézett ki:
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.05.14. 14:44:49 -
#92937 Erről a hátsó telefonról soha nem hallottam még. Mi az a kerek dolog a tornyon ami úgy néz ki mint egy pótkerék? -
#92936 -
#92935 -
aksurv2 #92934 rkg3 attacks -
aksurv2 #92933 A kozúton közlekedő autókat, konvojokat támadtak meg velük es nagyon nehéz volt vedekezni ellene.
Lajbi alól ki a gránát, dobás, futás.
Ezért bizonyos helyekre kerítést epitettek, hogy ne lehessen dobastavolsagra az utakat megkozeliteni.
-
#92932 Az őrség meg közben szívújságot olvasott???
-
aksurv2 #92931 Irakba volt ahol kerítést kellett építeni, mert adott ponton annyi Hummert es teherautót inteztek el velük.