10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Én sem látok koncepciót Egyiptom katonai beszerzései mögött. Ha csak az nem, hogy szinte mindenkitől vásárolnak fegyvert, így a függés egy adott országtól (korábban a Szovjetunió, később az Egyesült Államok irányába) nem jelenthet drasztikus problémát.

Jelenleg a légierő párhuzamosan üzemeltet Európai (Mirage 5, Mirage 2000, Rafale, AW-129, AW-189), amerikai (F-16A/B/C/D, E-2C, AH-64(E), stb.) és orosz (MiG-29M/M2, Szu-35, Mi-171, Ka-52, stb.) harci gépeket. Ezek mellé minek az Eurofighter, azt én sem értem. Az M-346 sem érthető, hiszen az Alpha Jet-ek ugyan eléggé kiöregedettek már, de közben egyiptomban licencben gyártották a kínai K-8E-t (Hongdu JL-8), több, mint 100 példányban, a legfiatalabbak alig 10 évesek.

Nem tudok másra gondolni, mint ahogy anno a franciák a FREMM fregatt eladáshoz hozzácsapták a Rafale eladást (Egyiptom eredetileg nem érdeklődött túlzottan a típus iránt), úgy most az olaszok játszották el ugyanezt az újabb FREMM eladáshoz, csak ők ugye az EuroFightert (Olaszországban végszerelve).