-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SZUsszan #92923 Szerintem a gránát legurul/lepattan a páncélzatról. Pont akkor kéne robbannia, amikor az érzékelők közelében van. Akkor tehet kárt mindenben, ami nem erősen páncélozott és azok javítása nem kivitelezhető harc közben.
Egyszer felvetettem azt, hogy ha egy IFV-nek nincs megfelelő fegyverzete egy MBT-t leküzdenie, de azért meg kell próbálnia, akkor HE-vel végigverhezné az egész tornyot és az okozhatna annyi kárt, hogy utána megvakulna az. Sőt akár megrongálhatná az aktív védelmét is, a gyalogosoknál meg csak van valami ami felnyit egy vak páncélost 2020-ban.
Kb. tavaly osztottam meg itt egy videót, ahol egy szíriai megközelít egy kíséret nélküli talán T72t városi környezeben és két lövés közben begurít egy kézigránátot a csövébe. Az meg szépen szétviszi az egész kócerájt, mert valószínűleg a töltés közben gurult be a gránát a küzdőtérbe.
A 2. VH-ban is volt olyan harceljárás, hogy gránát csokrot kötöttek össze hurokkal és ha rákasztották a harckocsi csövére, abban jelentős kárt okozva gyakorlatilag harcképtelenné tették azt. Nem csak az a harckocsi harcképtelen, amit lenulláztak atomjaira.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2020.05.12. 09:40:32