10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Palinko
    #92809
    Egyébként én itt szerbiában élek és nagyon kíváncsi vagyok arra a 1,5 millió gépkarabélyra mert azért az nagyon durva szám. Nagyjából minden házban kéne legyen, mert ha a 8 milliós lakosságot elosztod a 1,5 el az 5,3 és egy háztartásra 3-4 et szoktak számolni, de oké legyen minden második háztartás.... Én még soha, senkinél nem láttam semmit. Egyik haverom bátyja elvileg egyszer vett valami revolvert illegálisan de nem igazán mentem bele vagy néztem meg, nem akartam belekeveredni. Másik haverom apja meg fabrikált lőfegyvernek minősíthetű valamit, de olyan csávók magyarországon is vannak és ezek a házi gyártások általában elég szánalmas cső, ütőszeg, rugó bonyolultságúak.

    Persze hallottam példákat hogy már annyira nem érdekelte a katonaságot hogy a kerítés felett dobálták át a bentlévők a kintieknek az AK variánsokat (talán M70-ből meg 77-ből lehetett a legtöbb de dunno, most azt a fa tusost meg sem találom) viszont ezt soha senkinél nem láttam vagy még pletyka szinten sem hallottam, mindig délebbre mutogatok hogy lehet ott rejtegetik a hegyekben, de könnyen lehet hogy ezek az illegálisan eltűnt fegyverek nem a lakossághoz kerültek ki hanem kint vannak afrikában meg ilyen helyeken. Emlékszem afrikáról is láttam dokumentumfilmet, nézik milye van a pásztornak, azt valami zastavája volt sorozatszám alapján innen jött :D Én azt gyanítom hogy csak papíron van eltűnve az a 1,5 millió fegyver, pár ezer biztos van magánkézben is valahol, de hogy a nagyja el lett adva és valaki jól járt vele a fejesek közül az is tuti.

    Azért a fegyveres halálokba beleszámolni a háborúkat ebben a statisztikai összehasonlításban nagyon meredek és nagyon nagyon durva ferdítés és erőlködés pont úgy hogy európában tombolt mindkét világégés talán leginkább és pont mindkettő a 20. században volt. Bár abban az előző kommentemben egyet értek veled hogy ha van sok fegyver a civileknél az korlátozza az állam bátorságát hogy mit is tesz meg velük, de azért az is baromság hogy nem történtek volna meg a világháborúk ha sok ember tart otthon fegyvert és ezt a Stalin 62 Hitler 21 milliós számok nem tudom pontosan hogy jönnek ki, hogy ebben mennyi katona frontra küldése van stb.