10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Palinko
    #92808
    Uhh brazíliáról láttam dokufilmet hogy ott mik vannak, ilyen M3 submachingunt szerzett a csávó és vigyázgatta az ágyában mert majd le kell lőnie a bandatagot. Persze nem csak ilyen antik cuccaik vannak a legkomolyabb gépkarabélyoktól, szerintem nehézgéppuskákig minden akad, másik dél amerikai országban már nem is tudom hogy visszalőtték a sereget is, úgy emlékszem beszéltünk arról is :D

    Nem tudom valahogy én sem adnék olyan emberek kezébe fegyvert ahol nincs meg a kultúrája és még a légpuskákkal is rálövöldöznek gyerekekre mert hangosan fociznak. Valahogy túl sok hülye ember van és lehet hogy ez a lakosság igazából kis százaléka csak nekem tűnik úgy soknak mert jobban megjegyzel ilyen eseteket, mert veszélyes is lehet és az agyam fontosabbnak rangsorolja, de tényleg nagyon sok olyan helyzet előfordult az életemben amire így visszatekintek és jó hogy nem volt senkinél fegyver, de nem is kell itt nagy dologra gondolni, csak elég egy buli pl ahol sörös üvegeket dobáltak a falhoz részegen, ez fegyverrel kinézhetett volna úgy is hogy lyuggatják a plafont sztem és szerencsések vagyunk ha csak azt és nem kap gellert valami lövedék nem ugrik senki bele meg kibírja a mennyezet és a felül lakó nem kap belőle stb. Tényleg úgy érzed hogy nagyobb biztonságban éreznéd magad ha a sok hülyének is lehetne fegyvere? Nézzük meg nyugat európában pár havonta van egy késes támadás mi lenne ha az fegyveres lenne? Bár igaz ha nem jutnának fegyverhez ők valahogy, akkor sokkal előbb megállíthatóak lennének a késelések mint hogy nincs a lakosság felfegyverezve. Csak ha a lakosságnak van fegyvere és az a népcsoport aki jellemzően csinálja ezeket a késes támadásokat betör 3-4 lakásba, előbb utóbb csak szerezne valamilyen fegyvert és ha nincs szerencsénk és nem bukik le olyan hamar a betörési szakaszban akkor baj van.

    Másrészről meg nagyon sok mindenben veled értek egyet és tök jó lenne hobbinak komolyabb cucc korlátozás nélkül, meg a betörési kedvet is biztosan nagyon letörné, meg azt is erős érvnek érzem, hogy minden kemény diktatúra azzal kezdte mikor még nagyon kezdeti státuszban volt és még a szuper szimpatikus arcát mutatta, hogy beszedte az állampolgároktól a fegyvert aztán majd mi megvédünk benneteket nem kell nektek ez. Aztán megvédett sok embert a meszesgödör. Persze ebből is volt már sok vita hogy mára a katonaság akkora technikai fölényben van hogy a civilek által általában tartot fegyverekkel nehéz dolog lenne felvenni velük a versenyt, de szerintem mégis egy bizonyos kényszerítő valami, mert ha elég nagy számban fog össze a lakosság fegyverrel valamiért vagy valami ellen, akkor mégis sok mindent elérhetnek, mert egyrészt a katona is saját népe ellen csak egy bizonyos határig fordul, másrészt meg más népek ellen is látjuk milyen a gerilla hadviselés, akármilyen technika sem ellenszer rá, csak időleges győzelmeket lehet ellene elérni.

    Tényleg nagyon összetett kérdés és én nem tudok egy országról sem ahol ilyen szigorú lett volna a fegyver szabályáz mint errefelé, aztán egy nagyot lazítottak rajta és vizsgálhatnánk hogy mi lett a vége, inkább a fordítottjára van példa.