10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #92370
    Szépen összeszedted az osztály kálváriáját, köszönet érte!

Egy apróságot tennék hozzá, hogy a mikor melyik lobbi mit mond és ki az erősebb azt igazából nem tudjuk. Ahogy azt sem, hogy a nyilvánosságra kikerülő anyagok mikor merre és miért akarnak esetleg ferdíteni.
    (Még itthon, tyúkszaros kis seregünkben is olyan ferdítések mentek anno - és talán ma is - hogy ha valaki ott volt valahol és csinált valamit, a sajtóban megjelent történetre az életben nem ismert volna rá, ha nem írnak konkrét helyet és időpontot…)
    Amikor egy-egy dologról írnak - bárhol - valamit nehéz súlyozni annak az értékét szaktudás nélkül.

Hasraütött példa, xyz egy újságnak nyilatkozik egy adott fegyverről. Amúgy nem nagyon ért hozzá, de az újságírónak mindegy, ő meg szereti futtatni magát.
    Majd jó nagy kört megtéve visszajut a dolog és qwe hiába is magyarázná, hogy ez faszság és a nevezett dolognak igenis komoly hiányosságai vannak, mert ott a cikk, ahol xyz szakértő nyilatkozott.
    Félreértések elkerülése végett, amikor nekem kellett valamiről véleményt mondani, nekem is megmondták, hogy mi a véleményem vagy eleve tudtam, hogy minek kell lennie a véleményemnek és ha valaki hülyébb volt mint én a témában annak pro és kontra is meg lehetett magyarázni valamit úgy, hogy igazából nem hazudtam és bizonyos szempontból a szakmai rész is helytálló volt.

Félreértés ne essék, nem ismerem a forrásaidat, tehát akár az is lehet, hogy pontosan úgy van minden ahogy írtad. Egyszerűen csak az a tapasztalatom, hogy ezen a területen (HT és tsai) a médiában megjelenő hírek és cikkek ritkán vannak köszönőviszonyban a valósággal. Néha jobban kilóg a lóláb, néha kevésbé, néha meg nem lóg ki, de az meg azé' gyanús. :D

Az ami haditengerészettel nagyjából semennyit sem találkoztam, de úgy vélem, hogy kell, hogy olyan jók legyenek a saját területükön mint a másik három haderőnem. És azok a legjobbak ma és valószínűleg azok is lesznek a belátható jövőben.
    Innentől az elméletem szimplán sztereotípia, vagy vakhit vagy bármi, de én azt gondolom hogy az ami haditengerészet tudja mit csinál. Ha valami baromságnak tűnik nekem akkor az valószínűleg azért van mert nem értem a dolgot. ;)