10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #92295
    OFF

Na kb pont ilyen volt. :D Csak akkor az ott nem volt vicces...

Hálából egy személyes sztori, talán nem is lesz annyira offtopik.

Fiatal lánykoromban okítottak mindenféle destruktív dolgot.
    A lényeg, hogy a bakának nem lehetett azt mondani, hogy milyen súlyú töltetet rakjon valahova, neki pontos helyet és konkrét darabszámot kellett mondani.

A c4 kétféle alakban volt forgalomban. Volt egy bizonyos méretű tömb az egyik kiszerelésben meg volt a másik kiszerelés, ahol a tömböt lapokra lehetett szétszedni. Az egyszerűség kedvéért az ugyanolyan tömegű tömb nem ugyanolyan hatású volt mint az ugyanakkora tömegű lapköteg.

A feladványban mindig meghatározták, hogy mi áll rendelkezésre és milyen formában kérik az eredményt. Ezzel szerették is szopatni a népet, mert három tömbös feladvány után bedobtak egy laposat aztán megint egy tömböset. Aki nem figyel az nogo, mert ha kevés lett a cucc akkor nem érte el az eredményt, ha meg sok akkor meg pazaroltad/nem olyan lett az eredmény mint kéne. A jó hídrobbantás pl csak annyira rogyasztja meg a hidat, hogy használni ne lehessen, kijavítani meg annyi munka legyen mint lebontani és újat építeni. Vagy valami ilyesmi volt az elv. Rég vó't má'. :D

Szóval megkaptuk a hidunkat, vertük a számológépet, valaki kiment a táblához és előadta, hogy szerinte hova mennyi kell.

Ugye az angolom szar, de pofa volt nagy, amikor rám került a sor nekikezdtem a táblánál. Ide ennyi lapkát tegyél, oda annyit. Minél jobban belelendülök egy témába annál inkább hadarok. Ezek a görények meg röhögnek. Egyre jobban. Az oktató - a texas-i - már mindkét kezével facepalm és rázkódik a röhögéstől. Mondom, mifaszva'? Tuti jól számoltam.
    Na, a számolással nem is volt baj. Csak egyre inkább azt magyaráztam nagy komolysággal a képzeletbeli bakáimnak, hogy hova mennyit szarjanak...
    Mer' a sheet meg a shit nem ugyanaz...

Azért végül a go-t megkaptam. :)

ON