10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    #92264
    Pedig semmi vadat nem csináltam, wiki, hisutton, HTKA és hasonlóak. ;)

    Az oroszok fő problémája a szokásos, kvázi 20-30 évig elhanyagolták a katonai fejlesztéseket, a fejlesztői és gyártói potenciál is berozsdásodott, leépült. A T-72B3 vagy a T-90M nem rossz harckocsi, az 1960-as években tervezett alapból kihozta a maximumot. Ahol lemaradásban vannak, az főleg a "finomtechnika", adatkapcsolatok, éjjellátók, rádiók. Cserébe viszont horror mennyiségű második vonalbéli erejük van, ami adott esetben jól jöhet egy elhúzódó vagy C/D kategóriás konfliktusnál, de a modern technika ellen öngyilkosság felvonultatni.

    Ehhez még hozzájön, hogy az önsanyargatás egy furcsa szobra lett az Ukrajnával való konfliktus. A nemzeti büszkeségnek lehet, hogy megérte "visszafoglalni" Szevasztopolt, de cserébe elvágták magukat az ukrán technikától, ami a vártnál sokkal több problémát okoz. Az ukránoknak is, mert ugye ők meg az orosz megrendelésektől estek el.

    Most rengeteget áldoznak a haderőre, de azt lehet látni, hogy ez messze nem olyan egyszerű dolog, mint sokszor lefestik. A T-14 hiába van tele forradalmi innovációval, ha a gyerekbetegségek kigyógyítására rengeteg pénz kellene. A Szu-57 ugyanez pepitába. Az F-35-nél lehet újjal mutogatni, hogy miért kerül ez ennyibe, de az legalább lassan kezd működni. A Szu-57 és a T-14 egyhamar nem fog.

    A fejlesztés és a gyártás első sorban pénz kérdés. Meg lehet nézni Kína hány nagy hadihajót gyárt és milyen ütemben adja át őket, és meg lehet nézni Oroszország hány évtizede nem volt képes hasonlóra. Más dimenzióban mozognak már.

    Oroszország azonban nem Franciaország vagy Nagy-Britannia, aki belátja, hogy eddig lehet nyújtózkodni, és akkor addig nyújtózkodik, hanem továbbra is szuperhatalomként tekint magára.