-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #92208 "Ha a gép környékén vannak, akkor valóban, ha benne akkor pedig nulla mp is elég. Bemutatón elhiszem az egy percet, vagy kevesebbet, a való életben nem."
Hihetetlen lehet számodra, de általában a jármű környékén császkálnak. Nekik kell a gép tűzereje, felszereléscipelő képessége, (briteknél a teafőző képessége), szenzorai manapság, nagy hatótávolságú megbízható rádiója, meg amúgy is a szakasz nem nagyon válik szét. A járműnek meg kell a közelbiztosítás. Nem úgy működik mint az autód, hogy csippantanak kettőt és le van zárva, majd jövünk.
Persze előfordul, hogy olyan a helyzet, hogy gyaloggaloppal jól elmennek valahova. A szakasznál akkor is lesz valami hátirádió, minden egyes bakánál meg valami kicsi "vókitóki". Ugyanúgy látják őket a térképen, hogy merre van a szakasz. Ha az nagy irdatlan távolságból rájuk lőnek akkor automatikusan kimegy a jelzés a szakaszpk egységére. Persze felmerül a kérdés, ki a búbánatos fasz pazarolna drága pgm cuccot egy mezei gyalogbéka szakaszra, nem mellesleg felfedve a lövő egység helyzetét. Mer' ugye a röppálya mindkét végét számolja a rendszer, az egyik végén figyelmeztet a másik végére meg lőelemet küld a megfelelő ellencsapáshoz ideális pozícióban lévő szabad kapacitásnak. Pl ettől automata a rendszer. Bár gondolom a lőhet/nem lőhet valami még mindig emberi beavatkozást igényel.
A lényeg, hogy igen, lehet úgy és addig sarkítani a dolgot, hogy igazad legyen.
Kicsi érdekesség: a ranger mangereknél úgy oktatják, hogy ha aknavetővel elkezdik belőni a csoportot akkor abból bizony sebes futással megpróbálnak kimozogni ha az olyan placcon éri őket ahol az nem túl jó nekik és el tudnak érni egy olyan másik placcot ami jelentősen jobb túlélést biztosít.
Kóvályogtam egy kicsit aknavető környékén, vonogattam a szemöldököm, de én hajlamos vagyok olyanoknak hinni akik jobban értenek a saját dolgukhoz mint én az övékéhez.
Na, csak azé' írtam le, mer' ha a rangercsávóknak opció az első belövő gránát csapódása után kimozogni a vetőtűzből, akkor valószínűleg a mezei lövész jakumóknak is igen egészséges lehet, ha már az első csapódás előtt egy-másfél-két perccel riasztást kapnak, akkor is ha a bredli nincs a környéken.
De gondolom, ha ez nem volt benne a heti topgánba' akkor hihetetlen sci-fi számodra. Nem baj... ;)
"Persze topgánozni könnyebb, mint konkrétumot írni."
Sokkal könnyebb, mert tudtál volna azzal kezdeni valamit, hogy - a hasamra ütök - lövészraj járműre normaideje M2 Bradley-nél 30sec?
"Te hoztad fel a bázisvédelemre használt rendszert, erre írtam, hogy azért az aknavető gránát elől beugrani a kikészített fedezékbe, vagy a 155-ös elől elbújni a prérin vagy a városban nem ugyan az."
Persze, hogy nem ugyanaz, ha kicsit ügyes a vetős és a körülmények kedvezőek a számára nagyvárosban az életben nem mérik be a gránátját. Kicsi, rövid ideig repül és elég neki ha pár 10m-rel emeli a fedezőgerinc(épület) fölé a röppályát.
155-ös kategóriánál 40km-en nincs aza fedezék ami ezt megteszi. Nagy, sokáig repül. Ha van automatizált rendszer biztosan lesz egy-két perce a célterületen lévőknek kimozogni vagy fedezékbe menni. Egy-két perc pedig sokmindenre elég lehet.
"Ha elfogytak a konkrétumok, akkor inkább a hejesirasomba kösss, bele, az könnyebb célpont lesz."
Mert úgy érzed ez a mostani oldalad kemény és nehéz célpont? :D Nem akarlak én bántani, miért is akarnálak? Pár dologban vakon vagy, ennyi az egész.
"Szóval ha te nem emlékszel és "de-zel" az oké, ha én írok hülyeséget akkor az gáz?"
Az a gáz, hogy nem érted a különbséget. Van nagyon kevés dolog, egy nagyon szűk körben, amiben rendelkezem egy gyorsan elavuló tudással. Meg van nagyon sok terület amiről semmit vagy még kevesebbet tudok. Nagy pofával azt mondom, hogy nagyjából meg tudom különböztetni a két kategóriát. Meg azon belül, hogy mennyire nagyon vagyok hülye hozzá. Azokhoz a témákhoz amikhez hülye vagyok soha nem fogok olyan magabiztossággal nyilatkozni, mint mondjuk te itt bármilyen témáról. Ettől még abban a szűk körben, amiről valami kicsit tudni vélek tudok annyit, hogy ne legyen kicsi a faszom. Vagy legalább nekem nagynak tűnjön.
Tehát ha olyan témáról beszélek amihez hülye vagyok, akkor igen, nekem vállalható, hogy nem tudok valamit. Majd valaki megmondja a frankót aki ért hozzá és nem vitatkozom vele.
De még egyszer mondom én voltam/vagyok a hülye, hogy olvasom a hozzászólásaid. Ha letudtuk ezt a témát ígérem visszatérek jó szokásomhoz. Én nem kapok agyhugykövet, te meg... Azt hiszel/nem hiszel továbbra is amit akarsz... ;)