10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • repvez
    #92167
    Mi-24-esnél van ejtöernyö, azon ul mindkét pilóta, ilyen esetben ledobja az ajtót meg a kabint és önerőből kiugrik, kérdés, hogy milyen helyzetben és mekkora az esély arra, hogy pont eltalálja a lapát.
    A mi-28-asoknál már annyit modositottak, hogy a kabin ledobással együtt egy felfujodó csuszda is aktiválodik és ez megvezeti a pilótát vagy legalább is megvédi attól,. hogy a szárnycsonkoknak csapodjon, igaz a lapátoktól az sem véd.
    A nyugati gépeken nem tudok ilyenekről.
    De még az oroszoknál se hallottam, hogy kiugrottak volna aa pilóták, mert biztosabbnak érzik letenni a gépet (ha letudják mint kiugrani az esetleges biztos halálba a lapátok miatt.

    A konkrét esetnél, sztem jó adag szerencse is kellett, mert ez a legujabb verziója az apacsnak és talán a legfejlettebb hrci heli a világon, mindenféle rakéta elháritó kütyüvel és riasztóval, akkor hogy nem látni semmi flare-t ?
    Meg eléggé stabilan zuhant , ugy értem, hogy a letört farok miatt nem pörgött be a gép, ha a végén nem fordul fejre még lehet , hogy tulélhető lett volna a becsapodás , a kerekek és az ülés elnyelt volna sok energiát.