-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Az amerikai hadsereg (US ARMY) a Bradley-t leváltó tenderét október 1.-én zárták le, a két végső pályázó a Rheinmetall-Raytheon Lynx-41 és GLDS egy még meg nem nevezett járműve. Csakhogy a Rheinmetall-Raytheon csapatot kizárták október 4.-én a tenderből arra hivatkozva, hogy a pályázónak egy járművet október 1.-én át kell adnia a hadseregnek tesztelés céljából az Aberdeen-i bázison. A Lynx-41-ből mindössze egyetlen példány létezik, amelyet kiállításról kiállításra, illetve tesztről tesztre visznek, és például a Cseh hadsereg tenderének tesztjén is részt vesz. A Rheinmetall-Raytheon páros panasszal élt és a határidő meghosszabítását kérte, ám azt elutasították. A dolog még nem zárult le teljesen, de több helyen is azt olvasni, hogy ezzel kvázi bebetonozták a GLDS győzelmét - politikai módszerekkel.
Azt is hozzá kell tenni viszont, hogy közben megváltozott a hadsereg elvárása a jármű fegyverzete terén. Eredetileg 30mm-es gépágyút írtal elő minimum, de 40m-es volt a megkívánt. Ezt most felülírták - a Northrop-ATK féle 35/50mm-es gépágyút kérik. Ez a gépágyú anno az 1980-as években még a Rheinmetall boszorkánykonyhájából került ki (Rh503), de akkor senki sem volt vevő rá, mivel túl erősnek és nagynak vélték. Az ATK anno a licenszt megvásárolta, és próbálta értékesíteni, kevés sikerrel. Az gépágyú töltőrendszere és a lövegfar megegyezi a 35 és 50mm-es kaliber esetében is, csak a lövegcsövet kell lecserélni, mivel a használt 50mm-es lövedék valójában a "palacknyakú" 35mm-es hüvelyére építkezik, csak teljes űrméretű lövedéket helyeztek el benne. A nagyobb kaliber leginkább repesz-romboló ill. programozott (esetleg irányított) lövedék esetén számottevő előny, mivel a kinetikai lövedék energiája nem lehet sokkal nagyobb (a csőfart a 35mm-es KE lövedékekre méretezték, ezért tud relatíve kicsi lenni).
Variációk egy témára, hátul a 30mm-es M230, aztán a 30mm-es Bushmaster II és alul az 50mm-es SuperShot csöves Bushmaster változat (látható, hogy az 50mm-es lőszer hüvelye azonos átmérőjű a 35mm-essel)