-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fade2black #91738 Szerintem a Boeing-SAAB T-X ára sokkolta a hadvezetést, politikusokat... de még a konkurenciát is. Volt fejlesztési költség, 0ról építették, rengeteg bevált megoldás jelentkezett ahol fentiek nem voltak... mégis szó szerint agyonverek mindenkit. Fellebbezés se volt semmi mindenki elkullogott csöndben.
Ha meg 2024 helyett nem 2027 ami megszokott lenne hanem már 2021ben IOC az megint vmi szokatlan nagyon durva dolog lenne.
Szóval ez az egész szerintem sokakat elgondolkodtatott, hogy lehet így kéne máshol is... nem tudom mi volt a trükkjük de megértem ha ezt szeretnék máshol is látva az F-35 költségeit, csúszását, hogy Zumwaltról meg 1001 dologról ne szóljak.
----
Csendes oceáni vonalban gondolkodva, F-22 imo nem túl ideális. Oda J-20 méretkategória az. Márpedig ahova a csúcs kelleni fog az arrafele van, krím ellenére se az Orosz fenyegetés a fő. Nemrég láttam egy grafikont, hogy 2027re 400, 2030ra 500db F-35 lesz EUban. Mennyi Su-57 lesz 2027re?
Mondjuk szerintem üljenek le, egyezzenek meg hogy mindenki félbe vágja a hadseregre költött pénzeket és helyette építsenek nuki meg megujuló erőműveket + infrastruktúrát... (és esetleg ha marad még pénzt akko jobb eüt és oktatást, űrkutatást.) US ha 10évig évi 450milliárd$ ilyenekre költene 15év múlva totál karbon semleges lenne. Tudom evvel egy hadtech topikban nem leszek népszerű. :)